Wysłany: Pią 26 Lut, 2010 22:01 Jak wygląda w Waszej szkole?
Jestem ciekawa Waszych opinii o tym przedmiocie...
U mnie jest tragicznie, żadnego konkretnego przygotowania, bo pani całkowicie daje ściągac i wszyscy przepisuja zdanie w zadanie z zeszytu, a ona udaje, że tego nie widzi :/ W czwartym semestrze robimy same masaże, a raczej udajemy, że robimy, bo jak po jednym szybkim pokazaniu techniki mamy umieć...?
Jak u Was to wygląda, też ćwiczycie sam masaż od początku czwartego semestru? I jakie macie podawane notatki, bo u nas większość nauczycieli dyktuje z ksiazki ,kosmetyka stosowana'. Ja rozumiem, że na niej opiera się egzamin, ale czasem mogliby odpuścić sobie dyktowanie 10-u stron i podać strony w książce, z których mamy się nauczyć..byłoby o wiele szybciej, dokładniej i nasze ręce by trochę odoczęły od pisania...
Ciekawa
Imię: Ciekawa
Typ szkoły: fajny
Profil szkoły: ciekawy
U mnie fizykoterapia to ostry przedmiot.. Ale bardzo ją lubię. Ćwiczymy na sprzęcie, galwan, do ultradźwięków, więc i sonoforeza jest, oczywiście jonoforeza, uczymy się o krioterapii i np każda z nas ma odwiedzić gabinet z krioterapią ( bo u nas w szkole jeszcze nie ma do tego sprzętu) jak mieliśmy o ciepłolecznictwie to poszłyśmy na saune ^^, Też piszemy sporo ,ale zajęcia ze sprzętem też mamy. Wtedy to lepiej się zapamiętuje Ogółem przedmiot bardzo wymagający ale jak się trochę przyłożyć to idzie się nauczyć:)
u nas fizykoterapia wygląda niezbyt ciekawie bo pani przychodzi i wykłada swoje przez 3 godziny, później dyktuje nam notatkę i w sumie co mniej więcej 3 tygodnie mamy sprawdzian a co tydzień kartkówkę z bieżących tematów. jest nieciekawie na lekcjach ale sporo z nich jednak wynosimy bo babka podaje nam same istotne fakty a nie niepotrzebne rzeczy
Fizykoterapia... jest b. dużo nauki jestem dopiero na 2 semestrze wiec to te "nudniejsze" zajęcie - bo potem mamy uczyc się masażu - fakt ze w warunkach słabych. Natomiast dużo z fizykoterapii przenosi się na pracownie poniewaz korzystanie z tej aparatury wymaga najpierw wiedzy teoretycznej. Mamy bardzo fajną pania która umie nam dobrze wytłumaczyc :)
Jezeli chodzi o fizykoterapie u mnie w szkole to naprawde babka odwala kawał dobrej roboty:) caly materiał mamy przerobiony teraz powtarzamy najwazniejsze działy:) a masaze mamy na odnowie biologicznej;)
Ciekawa
my mieliśmy cały segregator notatek i xerówek
ogrom wiedzy, którą nijak posiąść, bo nie wiemy na co najbardziej zwrócić uwagę
a zabiegów na ciało brak... mieliśmy coś robić i nic nie ruszyliśmy
u mnie w szkole fizykoterapia byla ciekawie prowadzona, bardzo dobrze przygotowane slajdy, zdjęcia, facet zawsze był dobrze przygotowany..jak dla mnie troche za duzo informacji ale ...myslę że się przydadzą.
Ciekawa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum