Witam ... Czy ktoś mógłby mnie ukierunkować jak uzupełniać ten dziennik praktyk?? Wiem, że muszę w nim opisać co robię w danym dniu.
Dzień w dzień robi się to samo. Dzień w dzień mam pisać to samo ??
A może znajdzie się ktoś tak miły i prześle mi na e-maila [email protected] swój skan dziennika praktyk
Gość
Wysłany: Sob 21 Sie, 2010 18:41
Ja co prawda technik ekonomista, ale też miałam praktyki i musiałam prowadzić ten dziennik
Ja też codziennie robiłam to samo... mój sposób? - po prostu w pierwszy i 2 dzień zrobiłam dłuższe notatki - (baaaardzo opisowe ). Pozostałe dni polegały na wybieraniu losowych zdań z tej dłuższej notatki. Lekko je zmieniałam (niektóre słówka lub kolejność zdań)
I jeżeli na praktykach pojawiło się coś nowego to od razu zapisywałam, żeby nie zapomnieć, że coś takiego miało miejsce
Ale u nas nie przykładano do tego zbyt dużej wagi - więc może dlatego nikt się nie czepiał Zresztą o ile mi wiadomo to nikt do nich nie zaglądał (poza wychowawczynią która wpisywała oceny na świadectwa )
Gość
Wysłany: Czw 02 Wrz, 2010 09:04
w ogóle na tych praktykach to idzie się coś nauczyć czy raczej przynieś wynieś pozamiataj? :D
Gość
Wysłany: Pon 20 Wrz, 2010 22:02
w aptece, w której odbywam praktykę można się dużo nauczyć- fakt też metkujemy towar ale przy tym uczymy się wprowadzać faktury do systemu. Robimy też recepty i ich wycenę. To robimy za każdym razem. Dodatkowo nasza pani mgr wprowadza dodatkowe sprawy sprzedaży, administracyjne i wiele innych, więc już teraz na początku widzę, że dużo można się nauczyć
Gość
Wysłany: Wto 23 Lis, 2010 15:32 dzienniczek
Witam, ponawiam pytanko. Niedługo kończę praktyki i szczerze mówiąc nie wiem co pisać...Niestety niewiele się tam nauczyłam, a nie napiszę, że szukałam sobie zajęcia. Bardzo proszę o pomoc! O jakiś przykłądowy wpis do dzienniczka! Pozdrawiam!
Ciekawa
Imiê: Ciekawa
Typ szko³y: fajny
Profil szko³y: ciekawy
Do³±czy³: dawno
Sk±d: daleko
Wysłany:
Testy teoretyczne CZERWIEC 2014 z rozwi±zaniami s± na stronie - sprawdz swój wynik egzaminu www.testy.egzaminzawodowy.info
Witam, ponawiam pytanko. Niedługo kończę praktyki i szczerze mówiąc nie wiem co pisać...Niestety niewiele się tam nauczyłam, a nie napiszę, że szukałam sobie zajęcia. Bardzo proszę o pomoc! O jakiś przykłądowy wpis do dzienniczka! Pozdrawiam!
Ja piszę np. tak :
-współuczestniczenie w przyjmowaniu i zamawianiu towaru
-metkowanie towaru i rozkładanie leków w ekspedycji i magazynach
-zapoznawanie się z zasadami wystawiania recept
-wykonywanie leku recepturowego ( i tu skład jakiejś recepty)
-sprawdzanie recepty pod względem wielkości dawek, ewentualnych niezgodności
-zapoznawanie się z zasadami realizacji recept
-zapoznawanie się z zasadami obliczania kosztów leku recepturowego
Gość
Wysłany: Sro 24 Lis, 2010 23:40 dziennicze1
mój dzienniczek z apteki ogólnodostępnej
Gość
Wysłany: Pon 21 Lut, 2011 19:36
hej pisał ktoś może dziennik praktyk technik administracji ?? potrzebuje pomocy :( jeśli ma ktoś skan swojego dzienniczka praktyk będę bardzo wdzięczna o podesłanie na e-mail: [email protected] bardzo błagam o pomoc :(
Zakres praktyki
Praktyka w przedsiebiorstwie
1. Organizacja przedsiebiorstwa
-omówienie programu praktyk,
-przedmiot i zakres działania firmy,
-organizacja firmy – struktura, system zarzadzania,
-majatek i fundusze firmy,
-otoczenie zewnetrzne firmy – współpraca i zależnosc.
2. Kierowanie i zarzadzanie firma
-struktura kierownictwa firmy,
-metody kierowania i zarzadzania firma,
-podstawowe problemy w kierowaniu i zarzadzaniu firma,
-tryb podejmowania decyzji,
-system kontroli wykonania decyzji,
-skutki niewykonania decyzji.
3. Polityka zatrudnienia w firmie
-zasady i metody doboru pracowników,
-scieżki awansu w firmie,
-systemy motywacyjne i system wynagrodzen w firmie,
-tryb zatrudniania pracowników,
-tryb zwalniania pracowników,
-prawa i obowiazki pracowników.
4. System finansowo – ksiegowy w firmie
-obieg dokumentów w firmie – instrukcja obiegu dokumentów,
-rodzaje dokumentów, system ich tworzenia, przyjmowania i kontroli,
-formy i metody ewidencji ksiegowej stosowane w firmie,
-zasady, formy i metody rozliczen wewnetrznych,
-zasady, formy i metody rozliczen zewnetrznych,
-ustalanie wyniku finansowego,
-sprawozdawczosc finansowa firmy.
5. Planowanie i analiza w firmie
-zródła informacji stanowiace podstawe planowania w firmie,
-tryb i organizacja planowania w formie,
-planowanie operatywne i strategiczne w firmie,
-zródła informacji stanowiace podstawe analizy w firmie,
-tryb, rodzaje, metody i organizacja analizy w firmie.
6. Marketing w firmie
-służby marketingu w firmie – organizacja,
-rodzaje i zakres badan marketingowych,
-nakłady na promocje i reklame, a ich efektywnosc,
-pozycja firmy na rynku,
-marketingowa ocena podstawowego produktu firmy na rynku,
-strategia rozwoju firmy.
Gość
Wysłany: Czw 28 Kwi, 2011 20:14
witam wszystkich :)
Mam ogromną prośbę i błagam o pomoc :(
teraz 14 maja muszę oddać dzienniczek praktyk z zakresu Technik administracji i nie wiem jak go wypełnić ponieważ na praktykach nic kompletnego nie robiłam tylko jak to się mówi wynieś, przynieś i pozamiataj, a wpisać i uzupełnić dziennik muszę a nie wiem co wpisać :(
Czy mógłby ktoś mi pomóc proszę przesłać materiał albo ksero jak wpisać do dzienniczka i jak mołabym uzupelnić na mój adres e-mail [email protected]
bardzo proszę
Ja tez obecnie odbywam praktyki i widziałam inne dzienniki i każdy przeważnie wpisuje jedno i to samo czyli:
przyjmowanie towaru, metkowanie
rozkładanie towaru na półkach
pomoc przy sprzedażny leków
wykonywanie leku recepturowego: i tutaj wpisujemy najlepiej receptę jaka żeśmy wykonywali
Wtedy nasz dziennik nie będzie taki nudny. Pozdrawiam
Gość
Wysłany: Czw 02 Sie, 2012 23:33
Podbijam temat. Jeśli kto sposiada wypełniony dziennik praktyk ( w ramach szkoły czyli przed uzyskaniem dyplomu) to będe wdzięczna za skan
Ja wpisuję przeważnie recepty jakie wykonałam danego dnia i to już zajmuje prawie całą stronę :) jeszcze pare zdań typu praca w magazynie, metkowanie towaru, uczestniczenie w zamawianiu towaru, prace administracyjne itp.
Ciekawa
Imię: Ciekawa
Typ szkoły: fajny
Profil szkoły: ciekawy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum