Wysłany: Czw 17 Mar, 2016 19:09 Książki A.68 testy i zadania praktyczne
Witam,
Śledzę wiadomości dotyczące zadań i testów z A.68 i oto lista 3 książek , które znalazłam :
1. Testy przygotowujące do egzaminu z kwalifikacji A.68. Obsługa klienta w jednostkach administracji (z rozwiązaniami) wyd. empi2 , dostępna na allegro.
2. TESTY I ZADANIA PRAKTYCZNE. EGZAMIN ZAWODOWY. TECHNIK ADMINISTRACJI. KWALIFIKACJA A.68. OBSŁUGA KLIENTA W JEDNOSTKACH ADMINISTRACJI wyd. WSiP , dostępna również na allegro.
3. Technik administracji. Egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie wyd. Ekonomik NOWOŚĆ! + odpowiedzi w osobnej książce (Technik administracji. Egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie. Odpowiedzi)
Mam już 2 pierwsze , teraz zakupiłam z wyd. ekonomik :)
Dzięki tym książką można zdać egzamin na 100% :):)
Wysłany: Sob 11 Cze, 2016 21:07
JuZeK napisał/a:
Czyli co w tych testach są wszystkie pytania jakie tylko moga byc na egzaminie skoro mowisz ze dzieki nim mozna zdac na 100%? dobrze zrozumialem ?
[ Dodano: Sro 25 Maj, 2016 16:13 ]
no ja mam ta wsip po 2 pierwszych testach zaczynam wpadac w panike ;d
Cześć :)
Wiem , też tak miałam :) Łatwiejsze testy są w książce wyd. ekonomik i empi2 , wyd. WSiP troszkę poniosła wyobraźnia dotycząca pytań , które mogą się pojawić na egzaminie :)
Chciałbym się zapytać , czy na egzaminie praktycznym z administracji jest coś takiego jak ,,błąd kardynalny'' , coś takiego jak na maturze z polskiego , że jedna rzecz może przekreślić cały egzamin.
Chodzi mi np. Mam dobrze spis spraw , metrykę , decyzję wypełnioną całą lecz np. w uzasadnieniu wpisałem zły artykuł lub złe rozstrzygnięcie sprawy.
Czy może takie coś przekreślić całość egzaminu? , czy poszczególne elementy są oceniane?
Wysłany: Sro 22 Cze, 2016 19:41
czorny2503 napisał/a:
Witam was ;)
Chciałbym się zapytać , czy na egzaminie praktycznym z administracji jest coś takiego jak ,,błąd kardynalny'' , coś takiego jak na maturze z polskiego , że jedna rzecz może przekreślić cały egzamin.
Chodzi mi np. Mam dobrze spis spraw , metrykę , decyzję wypełnioną całą lecz np. w uzasadnieniu wpisałem zły artykuł lub złe rozstrzygnięcie sprawy.
Czy może takie coś przekreślić całość egzaminu? , czy poszczególne elementy są oceniane?
Pozdawiam ;)
Cześć:)
Wszystko zależy od egzaminatora, decyzja nie jest sprawdzana na podstawie klucza, lecz jak masz źle art. prawny to można liczyć, że nie zaliczą tobie decyzji. Pani na zajęciach mówiła nam, że Patrzą też na literówki, więc tym bardziej jak coś jest źle w danym dokumencie.
Dominika:)
Ciekawa
Imiê: Ciekawa
Typ szko³y: fajny
Profil szko³y: ciekawy
Do³±czy³: dawno
Sk±d: daleko
Wysłany:
Testy teoretyczne CZERWIEC 2014 z rozwi±zaniami s± na stronie - sprawdz swój wynik egzaminu www.testy.egzaminzawodowy.info
Wysłany: Sro 06 Lip, 2016 21:55
JuZeK napisał/a:
a jak np cos napisalem i potem ogarnalem sie ze to jest zle i przekresilem krzywo patrza sie na takie poprawki ??
Hej,
tego akurat nie wiem, ale ewentualnie moim zdaniem będzie ok. Jeśli po przekreśleniu słowa dałeś np. tzn. parafkę; słownie pisząc słowo pesel bo nazwiska nie możemy podawać .
Ale to jest moja teoria, więc dokładnie nie powiem.
a jak np cos napisalem i potem ogarnalem sie ze to jest zle i przekresilem krzywo patrza sie na takie poprawki ??
Hej,
tego akurat nie wiem, ale ewentualnie moim zdaniem będzie ok. Jeśli po przekreśleniu słowa dałeś np. tzn. parafkę; słownie pisząc słowo pesel bo nazwiska nie możemy podawać .
Ale to jest moja teoria, więc dokładnie nie powiem.
Pozdrawiam serdecznie
Dominika:)
Ja w zeszłym roku na egzaminie miałam praktycznie na decyzji pełno przekreśleń, ale żadnych parafek nie robiłam.
Moim zdaniem oni oceniają to co napisaliśmy, czy zgadza się z ich kluczem oceniania; a nie przekreślenia, których dokonaliśmy....
Wysłany: Sro 30 Lis, 2016 20:28 Dot. Testow
Witam, czy mozna gdzies dostac klucz do odpowiedzi do testów. Zakupiłam dzisiaj ksiazke z testami, niestety bez odpowiedzi. Wyd empi2
Dziekuje i pozdrawiam
Witam, czy mozna gdzies dostac klucz do odpowiedzi do testów. Zakupiłam dzisiaj ksiazke z testami, niestety bez odpowiedzi. Wyd empi2
Dziekuje i pozdrawiam
Wysłany: Sro 30 Lis, 2016 21:27
Super. Gratuluje. Ja dopiero zaczelam nauke. Wlasciwie skonczylam juz administracje (szkola stednia) jakies 15 lat temu. Ale to co bylo kiedys a teraz to niebo a ziemia. Mnie uczono ze sekretarki najwazniejszym urzadzeniem jest ekspres do kawy ;). Standardy sie zmienily ;)
Ciekawa
Imię: Ciekawa
Typ szkoły: fajny
Profil szkoły: ciekawy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum