Witam, jakie wrażenia po egzaminie ?? czy dzieliliście stan średnioroczny na 3 cykle?? Bo juz sama nie wiem jak powinno być :( Ktoś wie??
Gość
Wysłany: Sob 22 Cze, 2013 13:01
no wlasnie tez chcialbym sie dowiedziec
ile wam wyszlo DJP i jak obliczyliscie ta powierzchnie plyty obornikowej i zbiornika na gnojowke
Gość
Wysłany: Wto 25 Cze, 2013 09:02
nie pamietam ile wyszło DJP ale tam chyba był wzór, podobnie jak na płyte obornikową. Ja przy obliczaniu DJP nie zaokrągliłam a chyba wyszło mi 3 po przecinku .
Gość
Wysłany: Pią 28 Cze, 2013 14:15
nasza grupa po egzaminie byla podzielona , jedni podzielili roczny stan przez 3 , inni nie. I nikt nie jest pewny kto zrobil dobrze. Uważam że wszystko przez NIEPRECYZYJNE sformułowanie "ŚREDNIO stan roczny wynosi 95" skąd sprzecznie zrozumiane:
-czy ŚREDNIO W ROKU to znaczy że przeciętnie każdego dnia w roku stan to 95, co sugerowaloby ze skoro kazdgo dnia 95 to i kazdego dnia kazdego cyklu stan 95
-czy ŚREDNIO to znaczy że na przestrzeni kilu lat średnio było ich 95????
w mojej opinii tak źle skonstruowane dane powinny przyczynić się do uznania obliczeń w obu przypadkach, jeżeli obliczenia zostały wykonane poprawnie (niezależnie od tego czy przyjęto 95 czy 95:3).
powinniśmy zawalczyć o swoje zwłaszcza, że widać ze zarówno u was jak i u nas są te same wątpliwości. Komisja powinna tworzyc jasno brzmiące zadania.
A biorąc pod uwagę że powinny liczyć się tu kompetencje i wiedza nie ma miejsca tu na takie haczyki czy dwuznacznie brzmiące dane.
pozdrawiam i czekam na wyniki!
Gość
Wysłany: Nie 30 Cze, 2013 09:57
Ja to zrozumiałam tak że w ciągu roku produkowane są 3 cykle. Na 1 cykl zakupuje się 100 warchlaków z czego wychowuje się 95 tuczników. Więc w ciągu roku hoduje się 95 sztuk/cykl razy 3 cykle=285
Ciekawa
Imiê: Ciekawa
Typ szko³y: fajny
Profil szko³y: ciekawy
Do³±czy³: dawno
Sk±d: daleko
Wysłany:
Testy teoretyczne CZERWIEC 2014 z rozwi±zaniami s± na stronie - sprawdz swój wynik egzaminu www.testy.egzaminzawodowy.info
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum