Grupy • FAQ • Rejestracja • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Odpowiedz do tematu Egzamin zawodowy - KELNER
Autor Wiadomość

Gość

Wysłany: Wto 19 Cze, 2012 10:18   Egzamin zawodowy - KELNER

Przystępuje ktoś z was do egzaminu zawodowego z kelnera ??

 
     

Gość

Wysłany: Wto 19 Cze, 2012 11:13   

Jasne.
Jak Ci poszedł wczoraj pisemny?
Masz może arkusz?

 
     

Gość

Wysłany: Wto 19 Cze, 2012 19:28   

tak. ja przystepuje i potrzebuje arkusz tegorocznego egzaminu a nigdzie nie moge go znalesc :(
 
     

Gość

Wysłany: Sro 20 Cze, 2012 17:38   

Jak Wasz poszedł praktyczny? Pisać
 
     

Gość

Wysłany: Sob 23 Cze, 2012 10:41   

Praktyczny etap bo była taka prościzna, można było się domyślać że będzie bankiet amerykański, te obliczenia to banalnie proste :) Dobór menu to też bardzo łatwe.
A nie wiem czemu ale zle jestem nastawiony co do części teoretycznej, sporo pytan jak dla mnie bylo takich podchwytliwych
 
     

Ciekawa


Imiê: Ciekawa
Typ szko³y: fajny
Profil szko³y: ciekawy
Do³±czy³: dawno
Posty: 99
Sk±d: daleko

Wysłany:    


Testy teoretyczne CZERWIEC 2014 z rozwi±zaniami s± na stronie - sprawdz swój wynik egzaminu
www.testy.egzaminzawodowy.info

Arkusze praktyczne i przyk³adowe rozwi±zania zadañ s± na stronie
www.egzaminzawodowy.info

 
 

Gość

Wysłany: Sob 23 Cze, 2012 15:16   

Stoły rzeczywiście było łatwo obliczyć. Gorzej natomiast miałem z zastawą stołową. Strasznie mi się to mieszało.
A co do części pisemnej łatwa była dla mnie. Obie części napisałem powyżej 70%
 
     

Gość

Wysłany: Pon 25 Cze, 2012 09:08   

co do zastawy stołowej to tak ja bankiecie angielskim 2x wiecej, ale nie wszytskiego bo o ile pamietam do aperitiffu i dania które było podane serwisem niemieckim to dałem tyle zastawy ile gości
 
     

Gość

Wysłany: Pon 25 Cze, 2012 09:15   

No ja dokładnie też tak robiłem. Ale przez to myślę że kilka błędów popełniłem. Tutaj podwójnie, tu normalnie, robnąłem się w kilku rzeczach na pewno.
No ale nic, teraz czekać do 31 sierpnia
 
     

Gość

Wysłany: Pon 25 Cze, 2012 11:49   

najlepiej jakby był bankiet zasiadany :P
to my jesteśmy pierwszym rocznikiem który na egzaminie miał bankiet amerykański, może dzieki temu łagodniej nas potraktują :P
 
     

Gość

Wysłany: Pon 25 Cze, 2012 11:56   

No oby.
U mnie wszyscy myśleli, że będzie znowu jak w 2010r. przyjęcie na stojąco. A tu nam dali po połowie.
A jak narysowałeś schemat pierwszego nakrycia?
 
     

Gość

Wysłany: Pon 25 Cze, 2012 19:22   

bez talerza, sztućce podwójne ostre (blizej tależa duże a obok przekąskowe) i to może być błąd, a takto to widelczyk do ciasta, po lewo talerzyk do pieczywa z nozem do masła, 3 kieliszki (goblet do wody i 2do wina -bialego i czerwonego) a po środku serwetka w formie stożka.
a Ty?
 
     

Gość

Wysłany: Wto 26 Cze, 2012 17:23   

Ja narysowałem inaczej bo tam było napisane, że to nakrycie do stołu konsumenckiego. A przys tole konsumenckim był deser i danie zasadnicze, a zakąski przy bufetowym. Tak jak ty anrysowałem serwetę i opisałem że w kształcie stożka, nóż i widelec do dania zasadniczego, widelczyk do deseru i te kieliszki co ty
 
     

Gość

Wysłany: Sro 27 Cze, 2012 10:50   

no to moge miec to zle ale nie wszytsko tylko czesciowo, mimo tego powinienem zdac :P mam taka nadzieje
 
     

Ciekawa 


Imię: Ciekawa
Typ szkoły: fajny
Profil szkoły: ciekawy
Dołączył: dawno
Posty: 99
Skąd: daleko



Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

 Copyright 2008 FORUM EgzaminZawodowy.info
Korzystanie z forum oznacza akceptację Regulaminu i Polityki Prywatności || Kwalifikacje w zawodzie
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group template created by szpak