Zalezy w jakiej trituracji wystepuje u Ciebie w recepcie nystatyna.
Jezeli bd np w trituracji 1mg - 6312 j.m. to ekladasz proporcje x mg - 4 000 000
czyli x = 633,71 mg wyrazone w gramach tzn x = 0,633g
Lekobaza bardzo dobrze chłonie roztwory wiec nie bd problem z kwasem borowym. Pozostałe składniki zawieszą się w podłożu. Z lekobaza o ile sie nie myle unika się dlugiego krecenia w unguatorze gdyz zwieksza swoja objetosc
Gość
Wysłany: Sob 02 Mar, 2013 12:42 masci
mam pytanie do kazdego dotyczące odważenia podłoza. Bo chodzi o to na której wadze mam je odwazyc? np potrzebuje do wykonania masci odwazyc 59,95 g wazeliny bialej i jedna z nauczycielek tplu mowi ze mozna odwazyc na wadze do plynow a druga twierdzi ze odwaza sie podloze na wadze do proszkow. w koncu juz nie wiem co pisac w projekcie - jaka wage uwzglednic??? niby to banalny temat ale na projekcie moze miec znaczenie
Gość
Wysłany: Sob 02 Mar, 2013 13:28 Re: masci
Gustava napisał/a:
mam pytanie do kazdego dotyczące odważenia podłoza. Bo chodzi o to na której wadze mam je odwazyc? np potrzebuje do wykonania masci odwazyc 59,95 g wazeliny bialej i jedna z nauczycielek tplu mowi ze mozna odwazyc na wadze do plynow a druga twierdzi ze odwaza sie podloze na wadze do proszkow. w koncu juz nie wiem co pisac w projekcie - jaka wage uwzglednic??? niby to banalny temat ale na projekcie moze miec znaczenie
Wysłany: Wto 15 Kwi, 2014 08:09 maść czy dobrze myśle ze tak trzeb ją wykonąć
Rp.
lekobaza
vit A
kwas borowy
woda
kwas mlekowy
mentol
Mf, ung.
to trzea wykonać ją tak?
Do mentolu musze dodac krople etonolu następnie lekobaze później kwas mlekowy, następnie kwas borny i witamine. czy mam nie zwilżać etanolem??
Ciekawa
Imiê: Ciekawa
Typ szko³y: fajny
Profil szko³y: ciekawy
Do³±czy³: dawno
Sk±d: daleko
Wysłany:
Testy teoretyczne CZERWIEC 2014 z rozwi±zaniami s± na stronie - sprawdz swój wynik egzaminu www.testy.egzaminzawodowy.info
The timeless arcade favorite AA Game served as the basis for the captivating and addicting internet game Coreball. Do you now hold the title of having the highest score on the leaderboard? Sign up right this minute!
Ciekawa
Imię: Ciekawa
Typ szkoły: fajny
Profil szkoły: ciekawy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum