Zastanawiam się nad pakowaniem próżniowym jedzenia. Tutaj https://swojskiwyrob.pl/p...rka-biowin.html znalazłam taką zgrzewarkę. Czy ktoś ma taki model i go używa? Jak się sprawdza? Nie lubię wywalać jedzenia, a takie zapakowane próżniowo by było dłużej świeże i to bardzo by mi odpowiadało.
Pakowanie próżniowe w branży spożywczej ma swoje wady i zalety. Nie sprawdzi się np. w przypadku pieczywa, bo chleb czy bułki będą zaparzone bez dostępu powietrza. Dlatego ja w swojej piekarni używam specjalnych woreczków, tego typu: https://www.efekt.eu/oferta/piekarnictwo . Wypieki nie tracą w nich świeżości, chrupkości, nie stają się z godziny na godzinę "gumowate".
Akurat nad takimi rzeczami ja się jeszcze nigdy nie zastanawiałem i jestem zdania, że bardzo fajną sprawą jest również spożywanie kawy. Myślę, że świetnie o tym także napisano w https://craftmarket.pl/jaka-kawe-pic-w-gorace-dni/ i dobrze wiedzieć jaką kawę pić w gorące dni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum