Tutaj można podzielić się swoimi wrażeniami z egzaminu zawodowego
Gość
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 15:29
Dzień Dobry!
Powiem tak ten dzisiejszy egzamin nie był łatwy i nie był trudny za razem. Co mnie najbardziej zaskoczyło było to że pojawiły się zamiany jednostek i pytań z górnictwa. Zobaczymy jak będą wyniki na koniec sierpnia:(. Pozdrawiam:)
Gość
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 17:35
czesc pierwsza taka srednio łatwa......ale 2 czesc to lajtowa :)
Gość
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 20:46
powiem tak egzamin z pierwszej czeksci byl dosyc prosty choc nie które pytania przysparzay problemów np górnictwo szczerze ledwno zdarzyem malo czasu staralem sie poswiecic troche czasu na pytaniami II czesc banal
Gość
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 21:10
z górnictwem troche przesadzi , w końcu to nie technik górnik , ale nie było tak źle zdziwiła mnie duża iloś odpowiedzi "b" w 2 częsci egzaminu , też tak mieliście ?
Ciekawa
Imiê: Ciekawa
Typ szko³y: fajny
Profil szko³y: ciekawy
Do³±czy³: dawno
Sk±d: daleko
Wysłany:
Testy teoretyczne CZERWIEC 2014 z rozwi±zaniami s± na stronie - sprawdz swój wynik egzaminu www.testy.egzaminzawodowy.info
W pierwszej części przesadzili z górnictwem,a w drugiej łatwe były pytania;chyba miałem trochę odpowiedzi "b",ale już nie pamiętam.
[ Dodano: Pon 21 Cze, 2010 21:54 ]
W pierwszej części przesadzili z górnictwem,a w drugiej łatwe były pytania;chyba miałem trochę odpowiedzi "b",ale już nie pamiętam.
[ Dodano: Wto 22 Cze, 2010 12:38 ]
Po dzisiejszym egzaminie mam dwojakie myśli że zdałem i nie zdałem. Nie było wykresów i zamian jednostek . Był trudny i za razem łatwy(jak dla kogo ). Dowiem się czy zdałem na koniec sierpnia. Nie lubię projektów robić . A jak wam poszło
Gość
Wysłany: Wto 22 Cze, 2010 18:34
Część teoretyczna była nijaka, pojawiały się materiały dosłownie różne, niektóre pytania moim zdaniem były nieco przesadzone, typu że np. "eutrofizacja wzbogaca wodę o..." (ktoś naprawdę uczył się wszystkich związków w różnych procesach do egzaminu?)
lub
"obszar chroniony[...] o powierzchni nie mniejszej niż 1000ha to..." 4 odpowiedzi no i faktycznie trzeba było wiedzieć jaką ma powierzchnię park narodowy, krajobrazowy, obszar natura 2000 i obszar chronionego krajobrazu żeby odpowiedzieć pewnie na to pytanie.
Znalazło się jeszcze kilka pytań na które niestety musiałem się kierować intuicją(tak, po prostu strzelać ;p ) jednak to wynikło z tego prawdopodobnie że do egzaminu w ogóle nie się nie uczyłem, a mimo wszystko jestem zadowolony z wyniku końcowego :)
Co do drugiej części - przedsiębiorczości, uważam że pytania były bardzo łatwe, wystarczyło posłużyć się logiką i doświadczeniem.
Swoją drogą arkusz teoretyczny wysłałem na portal, mam nadzieję że trafi tutaj :)
[ Dodano: Wto 22 Cze, 2010 18:41 ]
Powracając jeszcze do dzisiejszego egzaminu czyli projektu, wcześniej w szkole pracowaliśmy na starych testach i wydaje mi się że we wcześniejszych latach bywały o wiele gorsze projekty do opracowania, dzisiejszy projekt był stosunkowo prosty do opracowania, zwłaszcza że wyniki badań i dopuszczalne miary nie były jakoś specjalnie pozmieniane żeby sprawić problem,
oczywiście koniec końców pozwolenia nie wydałem, woda była moim zdaniem zbyt brudna :)
Gość
Wysłany: Sro 23 Cze, 2010 07:22
Co do praktycznego podobnie jak kolega zgadzam się się z nim w 100%. Myślę,że zdałem ale mogą mi odjąć punkty za estetykę a tak z całej reszty myślę że uzyskam 75-80 punktów;ale pożyjemy zobaczymy jak to wyjdzie.
Gość
Wysłany: Sro 23 Cze, 2010 22:11
wiecie co szczerze egzamin z cześci teoretycznej był bardzo prosty no praktyczny był napewno łatwiejszy niż zeszłoroczny. z teorii licze na jakieś 42 punkty za ześć pierwszą i jakieś 17 za cześć drugą. w praktycznym zezwoliłem na wybudowanie tego ośrodka w punkcie 1 ponieważ tam nie został przekroczony dopuszczalny poznim hałasu oraz powietrza natomiast przekroczenia wodne były znacznie mniejsze niż w punkcie 2 no a myśle że trzeba było coś wybrać ponieważ gmina już była nastawiona na budowe i to też trzeba patrzeć pod kątem inwestycji w tej gmini i kasy z dochodów turystycznych. pozdrawiam i trzymam kciuki za mnie i za wszystkich zdających ;D
Gość
Wysłany: Wto 29 Cze, 2010 01:03
Mnie osobiscie zagielo pytanie dot. instalacji z amoniakiem (pyt 49) Znalazłam nawet z ciekawosci przepisy BHP i kolejnosc w samym regulaminie była niezgodna z odpowiedzia, wiec pytanie chyba bardzo luzne ułozone (ale strzał trafny ;P)
Przyznaje, ze pytan dotyczacych górnictwa było saporo, a materiał przerabany na zajeciach zajął nam najmniej czasu w ciagu roku niz, np gospodarka odpadami...
Ale pytan gorniczych mozna bylo sie spodziewac po testach gimnazjalnych, które w głownej mierze w czesci przyrodniczej dotyczyły wegla. Czyzby dalej pachniało spiskiem górniczym ?:)
[ Dodano: Wto 29 Cze, 2010 01:13 ]
Jesli chodzi o czesc teoretyczna, to bardzo ucieszył mnie fakt, ze nie trzeba bedzie robic wykresów, które były zbedne, bo tabelki wszystko wyjasniały i nie trzeba było marnowac czasu.
Sam egzamin wydawał sie byc bardzo prosty. Nie było kombinowania z zanieczyszczeniem powietrza czy hałasu. W powietrzu mozna było wspomniec jedynie o fabryce materiałów budowlanych i ew. drodze dojazdowej miedzy miejscem wydobycia kruszca, a fabryka - mało istotne, brak wpływu na samo kompielisko. Zezwolenie zostało wydane, bo zanieczyszczenie dotyczyło zwiazków, które mozna łatwo usunac z toni wodnej i były konkretni emitorzy zanieczyszczeń.Ograniczyc zasieg pola lub zakazac uzywania nawozow na polu i kontrola zakładu przetwórstwa miesnego. Najłatwiejszy egzamin na przestrzeni ostatbnich lat jaki mogł byc :)
To the guy inquiring about cars for sale on line, internet sales for cars, list car for sale by owner, beetle car for sale, free sites to sell your car, easiest way to sell my car, honda accord 2008 for sale, private junk car buyers, sell my unwanted car, sell my car engine, new car sales on line, I highly suggest this new selling car forum and don't forget autos for sale in my area, need to sell junk car, sell us your car online, i need to sell a junk car, most money for my used car, top cash for junk cars, automobile for sale, toyota cressida for sale near me, used jeeps for sale by owner, cars for sale by owner in my area, we buy cars second hand, used smart cars for sale near me, second hand cars for sale near me, arnold clark sell your car, sell my car myself, look at this recommended selling car tips alongside all webuycars cars for sale, genesis gv80 for sale used, sell my car quick, sell car for free, top paying junk car buyers, cinch cars sale, sale my vehicle, sell my car instant cash, car second hand sell, free valuation of my car, i want to sell my car online, vehicle selling sites, sell my car for most money, toyota hilux 1995 for sale, cash your scrap car, try this excellent selling car forum for will a dealership give me cash for my car, cargurus best places buy a car online, best website to sell car, sell my junk car instant quote near me, 1980 range rover for sale, get cash for my car now, we sell we buy cars, honda civic 2012 for sale, used bmw for sale by owner, evans halshaw sell my car, trade in your old car, . See More New Car Selling Tips 4267ee4
[ Dodano: Wto 20 Gru, 2022 13:26 ]
for the person talking about diy pulsator duck decoy, mallard drake call, hornick bros duck decoys, canadian duck decoys, jules a bouillet duck decoys, higdon xs pulsator mallard, I highly recommend this top rated hunting duck decoy forum or foam filled wood duck decoys, bobbing duck decoy, used duck decoys for sale, new duck decoys for 2020, merganser hunting decoys, magnum duck decoys, alongside all this best hunting duck decoy blog not to mention higdon battleship bufflehead, higdon duck decoys, hunting decoys, greenhead gear pintail decoys, best mallard decoys for the money, avery scoter decoys, on top of this useful hunting duck decoy details which is also great. also have a look at this awesome hunting duck decoy info alongside all fully flocked mallard decoys, 2 dozen duck decoys, john gewerth decoy, antique duck hunting, wigeon silhouette decoys, mechanical duck decoys, not to mention this great hunting duck decoy tips alongside all shoveler duck decoys, best motion decoys for duck hunting, higdon battleship mallards, vintage wooden mallard duck, antique duck decoys for sale near me, ringneck decoys, alongside all updated hunting duck decoy blog which is also worth a look. i also recommend this awesome hunting duck decoy details as well as collapsible duck decoys, rigging decoys for deep water, vintage herters decoys, higdon outdoors standard mallard, hooded merganser duck decoys, flocked duck decoys for sale, and don't forget this awesome hunting duck decoy site alongside all flying mallard duck decoys, duck and goose decoys, duck decoy crimps, ducks unlimited wood carved duck decoys, flambeau mallard decoys 12pk, sir coot decoy, on top of useful hunting duck decoy forum not to mention used duck decoys for sale, herters duck decoys, duck wind decoy, bluebill decoys, cinnamon teal decoys, reed duck decoy, which is also great. finally, have a look at this updated hunting duck decoy site with vintage decoys, homemade motion duck decoys, 6 duck decoys, skimmer duck decoys, flocked duck decoys for sale, hand carved duck decoys antique, for good measure.
Ciekawa
Imię: Ciekawa
Typ szkoły: fajny
Profil szkoły: ciekawy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum