Grupy • FAQ • Rejestracja • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Odpowiedz do tematu Egzamin praktyczny Projekt
Autor Wiadomość

Gość

Wysłany: Sro 23 Cze, 2010 17:59   

owieczka90 napisał/a:
[ Dodano: Sro 23 Cze, 2010 16:15 ]
tez mialam za malo miejsca...kolezanka zawolala przewodniczaca bo jej miejsca nie starczylo ale nie mozna dolozyc innej kartki:/


oczywiście że można dokładać kartki...
nawet pisze to w regulaminie:D

mi się kartki skończyły podniosłam rękę i komisja bez problemów dokładała karteczki tylko trzeba było je ponumerować i napisać pesel[/quote]

a ja mialam taka glupia przewodniczaca ze nie miala pojecia co i jak....kolezanka potem tak sciskala zeby zmiescic......a za przejrzystosc pracy tez sa pkt......

[ Dodano: Sro 23 Cze, 2010 18:06 ]
a tak ogolnie to nie byl taki trudny...jak dla mnie tak w miare....nie bylo zadnych wymyslnych zadan....jesli ktos zrobil z zeszlych lat to wiedzial co i jak........ gorzej mieli technicy organizacji uslug gastr:P

 
     

Gość

  Wysłany: Sro 23 Cze, 2010 18:14   

koszt dla jednej osoby 4.87, koszt całkowity 243.50
z tymi kcal to mi przekroczyło bo z 2500 trzeba odjąc 10% na odpadki, a z biadu samego wyszło mi 1104,07kcal , wiec 2500-10%=2250 czyli na krzyż: 2250 - 100%
x - 40% i wyjdzie x=900kcal, to żeby nie przekraczało ,obiad musi dostarczać mniej niż 900kcal . a że wyszło ponad 1104.07 to ozn,że jadłospis nie jest dokońca prawidłowy i należy zredukować.

No wałsnie a mam takie pytanie:JAK Z TYM OPISEM PRODUKCJI OBIADU I KOLACJI. bo ja myslałam o schemacie blokowym ale zrobiłam zwykłą tabele. Myślicie że uznają jako ,,opis''?[/quote]

 
     

Gość

Wysłany: Sro 23 Cze, 2010 18:22   

jasne że uznają:D

w metodach i technikach masz dowolny wybór:D

ja sobie zrobiłam tabelke:
|nazwa potrawy | metody | techniki|

bo tak było najprościej:D zwykły przepis
 
     

Gość

Wysłany: Sro 23 Cze, 2010 18:25   

a ja zrobilam schemat blokowy....strasznie duzo miejsca mi zajal......ale mozna bylo tez zrobic jak Wy zrobiliscie.... :mrgreen:
 
     

Gość

Wysłany: Sro 23 Cze, 2010 18:26   

wszyscy mamy dobrze i nie ma innej opcji:D
 
     

Ciekawa


Imiê: Ciekawa
Typ szko³y: fajny
Profil szko³y: ciekawy
Do³±czy³: dawno
Posty: 99
Sk±d: daleko

Wysłany:    


Testy teoretyczne CZERWIEC 2014 z rozwi±zaniami s± na stronie - sprawdz swój wynik egzaminu
www.testy.egzaminzawodowy.info

Arkusze praktyczne i przyk³adowe rozwi±zania zadañ s± na stronie
www.egzaminzawodowy.info

 
 

Gość

Wysłany: Sro 23 Cze, 2010 18:29   

Odpadki sie odlicza jak jest to napisane w zadaniu.Tak samo jest z ryczaltem.Ja chcialem zrobic w schemacie blokowym ale nie bylo nic nap o wolnym wyborze ze mozna opis albo schemat.Robilem kilkanascie takich egzaminow na lekcjach i jak tego to bylo napisane ze mozna rowniez przedstawic to w schemacie blokowym.
 
     

Gość

Wysłany: Sro 23 Cze, 2010 18:29   

Matko ja to jestem głupia nie wiedzialam co to znaczy, metody i techniki, nie wiedzialam jak sie do tego odnieść :D napisałam w tabeli posiłek/ produkt/ obrobka wstepna brudna/czysta/termiczna/ kazali jeszcze do ekspedycji to ja dopisywałam np do naleśńików; Na koniec: porcjowanie, pobranie probek żywności , ekspedycja , prace pożądkowe w kuchni i dziale ekspedycyjnym.

Chyba bedzie...
 
     

Gość

Wysłany: Sro 23 Cze, 2010 18:33   

a tak poza tym to w tych nalesnikach jak trzeba bylo zrobic te nadzienie??twarog,cukier...hmmm smietana jeszcze byla ale to do twarogu??Ja nap ze do twarogu wraz z cukrem i wszystko przez maszynke heheh :lol: :lol:
 
     

Gość

Wysłany: Sro 23 Cze, 2010 18:41   

w tych naleśnikach to ja wszystko zmieszałam :D jaja , mąka , mleko , i śmiteane przez przypadek, no tak wyszło w tabeli ,śpieszyłam sie nie rozdrobniałam sie bo dużo czasu mi na to zeszło. Napisałam tylko ze na koniec naleśniki polewamy śmietaną. ja bym je tak zjadła:) no a cukier z serem połączyć i tyle .
 
     

Gość

Wysłany: Sro 23 Cze, 2010 18:43   

ja tez!!!heh.......:P
 
     

Gość

Wysłany: Sro 23 Cze, 2010 18:43   

Mowisz ze lubisz smietanke???: :mrgreen: :mrgreen: heh
 
     

Gość

Wysłany: Sro 23 Cze, 2010 18:46   

ile odejmuja % za zle napisany wykaz zastawy stolowej ? wie ktos?
 
     

Gość

Wysłany: Sro 23 Cze, 2010 18:48   

To zalezy ile trzeba bylo rzeczy wypisac.Za kazde dobre wypisanie 1pkt.(tak mi sie wydaje)ale tak mniej-wiecej z 15pkt
 
     

Gość

Wysłany: Sro 23 Cze, 2010 18:50   

z 8 pkt za zły wykaz zastawy stołowej , napewno nie bedzie wiecej bo to nie była filozofia żeby dużo punktów za to dawać, tak myśle....
 
     

Gość

Wysłany: Sro 23 Cze, 2010 18:51   

to znaczy ja napisalam ten wykaz tylko zbiorowy a mial byc na jedna porcje ;/
 
     

Ciekawa 


Imię: Ciekawa
Typ szkoły: fajny
Profil szkoły: ciekawy
Dołączył: dawno
Posty: 99
Skąd: daleko



Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

 Copyright 2008 FORUM EgzaminZawodowy.info
Korzystanie z forum oznacza akceptację Regulaminu i Polityki Prywatności || Kwalifikacje w zawodzie
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group template created by szpak  - mangi