Grupy • FAQ • Rejestracja • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Odpowiedz do tematu Egzamin 2012 ;)
Autor Wiadomość

Gość

Wysłany: Nie 10 Cze, 2012 14:53   Egzamin 2012 ;)

Hejka ;) na co bardziej stawiacie inwentaryzacja czy lista płac i gratyfikant?? Co do inwentaryzacja to może ma ktoś rozwiązanie projektu nr 11 Hurtowni SAGA ?? Jeżeli ktoś chce to mogę podzielić sie poradami co do listy płac i gratyfikanta.. konta itp.. ja potrzebuje pomocy z inwetaryzacją bo cienko u mnie :((
Z góry dzięki !!!! :-) :-) :-)

mohsyugfsuy
Gość

Wysłany: Nie 10 Cze, 2012 16:06   

Ja stawiam na listę płac i fajnie gdyby moje proroctwa się sprawdziły bo to nie jest trudne:) i tylko takie pytanie z mojej strony czy ktoś wie jaki m-c wpisujemy na dzień wypłaty? np. pracownik został zatrudniony od dnia 1.04.201x na czas nieokreślony i kiedy można mu dać wynagrodzenie

[email protected]
Gość

Wysłany: Nie 10 Cze, 2012 16:48   

Gdzie mozna znależć ten projekt SAGA?

[email protected]
Gość

[email protected]
Gość

Ciekawa

Imiê: Ciekawa
Typ szko³y: fajny
Profil szko³y: ciekawy
Do³±czy³: dawno
Sk±d: daleko

Wysłany:    

Testy teoretyczne CZERWIEC 2014 z rozwi±zaniami s± na stronie - sprawdz swój wynik egzaminu
www.testy.egzaminzawodowy.info

Arkusze praktyczne i przyk³adowe rozwi±zania zadañ s± na stronie
www.egzaminzawodowy.info

[email protected]
Gość

Wysłany: Nie 10 Cze, 2012 17:20   

Patrząc na poprzednie zadania to raczej egzamin będzie z kalkulacji ,listy płac ,odchyleń ,VAT ,CIT,PIT -inwentaryzacja to może byc w środku zadania.Napiszcie co o tym sadzicie

Gość

Wysłany: Nie 10 Cze, 2012 17:32   

mohsyugfsuy napisał/a:
Ja stawiam na listę płac i fajnie gdyby moje proroctwa się sprawdziły bo to nie jest trudne:) i tylko takie pytanie z mojej strony czy ktoś wie jaki m-c wpisujemy na dzień wypłaty? np. pracownik został zatrudniony od dnia 1.04.201x na czas nieokreślony i kiedy można mu dać wynagrodzenie

Wypłate zawsze robimy pod koniec miesiąca czyli np. jak pracownik został zatrudniony od 01.04 to wypłate ma w ostatnim dniu miesiąca czyli 30 kwietnia ;) Bynajmniej tak jest jak robiłam zad z książki Padurkowej ;) 30 albo 31 KW czy polecenie przelewu.

[ Dodano: Nie 10 Cze, 2012 17:35 ]
Hmm juz sama nie wiem co może być na egzaminie. Nauczycielki z mojej szkoły mówiły, ze Lista płac bedzie ale po tym konkursie co był z rachunkowości i była inwentaryzacja to teraz juz mówią ze inwentaryzacja tez moze byc.. niby czesto sie przepowiadało to co było na tym konkursie to pozniej na egzaminie. Mowie tylko co słyszlałam ;) :):)

[ Dodano: Nie 10 Cze, 2012 17:37 ]
[email protected] napisał/a:

Kasiu a ten projekt SAGA to z nowej ksiązki Padurkowej, której nie mam a tylko dostałam ksero tego jednego zadania z inwentaryzacją :)

[email protected]
Gość

Wysłany: Nie 10 Cze, 2012 18:07   

Cały rok się przygotowywałam z książki Padurkowej 2010/2011 -no niestety ja mam powtórkę z rozrywki.Ale ta inwentaryzacją to jestem zaskoczona.
Mam ogromną prośbę gdyby dało się zeskanowac to zadanie na mojego maila
[email protected].
Co do wypłat to zależy jaki ma okres rozliczeniowy zakład pracy.Wypłaty liczy się od momentu zatrudnienia do końca miesiąca.Może być z wypłatą na koniec miesiąca lub na 5 miesiaca następnego.
Wtedy zmienia się rozliczenie z ZUS.

[email protected]
Gość

Wysłany: Nie 10 Cze, 2012 18:08   

Cały rok się przygotowywałam z książki Padurkowej 2010/2011 -no niestety ja mam powtórkę z rozrywki.Ale ta inwentaryzacją to jestem zaskoczona.
Mam ogromną prośbę gdyby dało się zeskanowac to zadanie na mojego maila
[email protected].
Co do wypłat to zależy jaki ma okres rozliczeniowy zakład pracy.Wypłaty liczy się od momentu zatrudnienia do końca miesiąca.Może być z wypłatą na koniec miesiąca lub na 5 miesiaca następnego.
Wtedy zmienia się rozliczenie z ZUS.

[email protected]
Gość

Wysłany: Nie 10 Cze, 2012 19:12   

Jak znaleźć tą SAGĘ INACZEJ?

Gość

Wysłany: Nie 10 Cze, 2012 21:22   

a co potrzebujecie jeśli chodzi o ten projekt? bo ja mam go rozwiązany, ale nie chce mi się całego pisać, więc podaje z czym jest problem i wtedy będzie łatwiej się dogadać.

Gość

Wysłany: Pon 11 Cze, 2012 13:30   

trzeba zrobic jakies dokumenty albo cos do tej inwentaryzacji w SAGA?

Gość

Wysłany: Pon 11 Cze, 2012 17:42   

niby ponoć, ma być handel ! 8-)

aga
Gość

Wysłany: Wto 12 Cze, 2012 10:27   

sorki po co ci projekt saga?
Myślicie że coś podobnego nam dadzą. Gratyfikant jest spoko . Boje się subiekta że pomyle daty lub osoby wystawiające,zatwierdzaące

a w rewizorze jak zrobić
bilans zamknięcia?
jak masz polecenie wydrukuj dowody księgowe PK -> gdzie wchodzisz aby to wydrukować

pomocy

Gość

Wysłany: Wto 12 Cze, 2012 11:15   

no bo mozliwe ze bedzie inwentaryzacja.

aa Tobie chodzi o RK? te dokumenty co za zaksiegowane i trzeba je wydrukowac?

Ciekawa 

Imię: Ciekawa
Typ szkoły: fajny
Profil szkoły: ciekawy

Odpowiedz do tematu