Hejka ;) na co bardziej stawiacie inwentaryzacja czy lista płac i gratyfikant?? Co do inwentaryzacja to może ma ktoś rozwiązanie projektu nr 11 Hurtowni SAGA ?? Jeżeli ktoś chce to mogę podzielić sie poradami co do listy płac i gratyfikanta.. konta itp.. ja potrzebuje pomocy z inwetaryzacją bo cienko u mnie :((
Z góry dzięki !!!!
mohsyugfsuy Gość
Wysłany: Nie 10 Cze, 2012 16:06
Ja stawiam na listę płac i fajnie gdyby moje proroctwa się sprawdziły bo to nie jest trudne:) i tylko takie pytanie z mojej strony czy ktoś wie jaki m-c wpisujemy na dzień wypłaty? np. pracownik został zatrudniony od dnia 1.04.201x na czas nieokreślony i kiedy można mu dać wynagrodzenie
Patrząc na poprzednie zadania to raczej egzamin będzie z kalkulacji ,listy płac ,odchyleń ,VAT ,CIT,PIT -inwentaryzacja to może byc w środku zadania.Napiszcie co o tym sadzicie
Gość
Wysłany: Nie 10 Cze, 2012 17:32
mohsyugfsuy napisał/a:
Ja stawiam na listę płac i fajnie gdyby moje proroctwa się sprawdziły bo to nie jest trudne:) i tylko takie pytanie z mojej strony czy ktoś wie jaki m-c wpisujemy na dzień wypłaty? np. pracownik został zatrudniony od dnia 1.04.201x na czas nieokreślony i kiedy można mu dać wynagrodzenie
Wypłate zawsze robimy pod koniec miesiąca czyli np. jak pracownik został zatrudniony od 01.04 to wypłate ma w ostatnim dniu miesiąca czyli 30 kwietnia ;) Bynajmniej tak jest jak robiłam zad z książki Padurkowej ;) 30 albo 31 KW czy polecenie przelewu.
[ Dodano: Nie 10 Cze, 2012 17:35 ]
Hmm juz sama nie wiem co może być na egzaminie. Nauczycielki z mojej szkoły mówiły, ze Lista płac bedzie ale po tym konkursie co był z rachunkowości i była inwentaryzacja to teraz juz mówią ze inwentaryzacja tez moze byc.. niby czesto sie przepowiadało to co było na tym konkursie to pozniej na egzaminie. Mowie tylko co słyszlałam ;) :):)
Cały rok się przygotowywałam z książki Padurkowej 2010/2011 -no niestety ja mam powtórkę z rozrywki.Ale ta inwentaryzacją to jestem zaskoczona.
Mam ogromną prośbę gdyby dało się zeskanowac to zadanie na mojego maila
[email protected].
Co do wypłat to zależy jaki ma okres rozliczeniowy zakład pracy.Wypłaty liczy się od momentu zatrudnienia do końca miesiąca.Może być z wypłatą na koniec miesiąca lub na 5 miesiaca następnego.
Wtedy zmienia się rozliczenie z ZUS.
Cały rok się przygotowywałam z książki Padurkowej 2010/2011 -no niestety ja mam powtórkę z rozrywki.Ale ta inwentaryzacją to jestem zaskoczona.
Mam ogromną prośbę gdyby dało się zeskanowac to zadanie na mojego maila
[email protected].
Co do wypłat to zależy jaki ma okres rozliczeniowy zakład pracy.Wypłaty liczy się od momentu zatrudnienia do końca miesiąca.Może być z wypłatą na koniec miesiąca lub na 5 miesiaca następnego.
Wtedy zmienia się rozliczenie z ZUS.
a co potrzebujecie jeśli chodzi o ten projekt? bo ja mam go rozwiązany, ale nie chce mi się całego pisać, więc podaje z czym jest problem i wtedy będzie łatwiej się dogadać.
Gość
Wysłany: Pon 11 Cze, 2012 13:30
trzeba zrobic jakies dokumenty albo cos do tej inwentaryzacji w SAGA?
Gość
Wysłany: Pon 11 Cze, 2012 17:42
niby ponoć, ma być handel !
aga Gość
Wysłany: Wto 12 Cze, 2012 10:27
sorki po co ci projekt saga?
Myślicie że coś podobnego nam dadzą. Gratyfikant jest spoko . Boje się subiekta że pomyle daty lub osoby wystawiające,zatwierdzaące
a w rewizorze jak zrobić
bilans zamknięcia?
jak masz polecenie wydrukuj dowody księgowe PK -> gdzie wchodzisz aby to wydrukować
pomocy
Gość
Wysłany: Wto 12 Cze, 2012 11:15
no bo mozliwe ze bedzie inwentaryzacja.
aa Tobie chodzi o RK? te dokumenty co za zaksiegowane i trzeba je wydrukowac?
Ciekawa
Imię: Ciekawa
Typ szkoły: fajny
Profil szkoły: ciekawy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum