dajcie spokój, jak tak piszecie to załamuje się jeszcze bardziej :(
Gość
Wysłany: Czw 21 Cze, 2012 09:22
Bardzo mnie dziwi ta 9 % woda o której piszecie, przecież było napisane w instrukcji farby, że jeśli rozjaśniamy o jeden ton to wystarczy 6 a skoro schodzimy w odrostach z jasnego brązu do ciemnego blondu no to nic innego jak 6 bym nie użyła ... Teraz się ogarnęłam że dałam maszynkę w użytych przyborach, a totalnie nie wspomniałam o niej w opisie, eh byle to zaliczyć, bo już na przyszły rok nie będę mieć cierpliwości :P
Gość
Wysłany: Czw 21 Cze, 2012 09:25
kitka13 schodziliśmy z jasnego brązu (5.0) ale farbowaliśmy na miedziany średni blond (7.06) to są 2 tony :( też się na tym wyłożyłam. ;(
[ Dodano: Czw 21 Cze, 2012 09:28 ]
jakby napisali oznaczenia farb jak kiedyś to nie było by problemu....
Gość
Wysłany: Czw 21 Cze, 2012 11:34
ale za taki jeden błąd to jeszcze nie jest źle ... ja mam gorzej : P
Gość
Wysłany: Czw 21 Cze, 2012 11:54
no ja mam dużo więcej błędów ;D
a moja koleżanka np najpierw zrobiła strzyżenie a dopiero później farbowanie ;o
Ciekawa
Imiê: Ciekawa
Typ szko³y: fajny
Profil szko³y: ciekawy
Do³±czy³: dawno
Sk±d: daleko
Wysłany:
Testy teoretyczne CZERWIEC 2014 z rozwi±zaniami s± na stronie - sprawdz swój wynik egzaminu www.testy.egzaminzawodowy.info
Dziwi mnie dlaczego niektóre z was ustaliły czas farbowania na 15 min .... w instrukcji farby było napisane że przy farbowaniu rozjasniającym czas działania farby ma wynosić 45 min .
Przy farbowaniu normalnym 15 min a przy farbowaniu po raz kolejny 30 min.
Przy farbowaniu normalnym kolor wyjściowy jest zmieniany na ciemniejszy lub na tym samym poziomie. A przeciez odrosty trzeba było rozjasnić o 2 tony , więc samo z siebie wynika że to farbowanie rozjaśniające i czas działania preparatu wynosi 45 min. Przy farbowaniu długości i końcówek czas działania preparatu wynosił 30 min , poniewaz jest to farbowanie poraz kolejny i preparat musi dlużej pozostac na włosać by się wchłonąć ponieważ porost był już wcześniej farbowany.To samo dotyczyło wód utlenionych. Najlepiej było sobie z tyłu na arkuszu sporądzić brudnopis , narysowac pasmo przedstawionych włosów klientki i oznaczyć na jakim sa poziomie i jaki chcemy uzyskac kolor doceowy i dopiero ustalać procentowość oksydantu. Wiemy że odrosty były w kolorze naturalnego jasnego brązu czyli na poziomie 5/0. Długośc i końcówki były w kolorze jasnego złotego blondu czyli na poziomie 8/3. Kolor docelowy jaki cheliśmy uzyskać to 7/4. Różnica między kolorem docelowym a odrostami to 2 tony . W instrukcji napisano, że jeżeli chcemy rozjasnić włosy o 2-3 tony używamy 9% wody. Wynika z tego że odrosty robimy na wodzie 9%. Końcówki i długośc trzeba było przyciemnic o 1 ton. W instrukcji napisano że 3% woda utleniona przeznaczona jest do farbowania na ciemniejsze kolory. Czyli do długości i końcówek użyjemy wody o stężeniu 3%. Błąd jeżeli użylście 6%, poniewaz ta woda jest przeznaczona do farbowania na tym samym poziomie, lub o ton jaśniejszy. Strzyżenie wykonałam na całej głowie pod kątem 90 stopni, długości ok 5 cm , z ciężką lekko astymetryczną grzywką. Zobaczymy co bedzie . Farbowanie na 100% w moim wykonaniu jest poprawne. Tzn, zgodnie z załączoną dokumentacją czyli instrukcją użycia preparatu do farbowania.
Gość
Wysłany: Pią 22 Cze, 2012 12:31
Teraz pytanie ile gram oksydantu, a ile rozjaśniacza?? Tam nie było podane więc moim zdaniem te odrosty nie miały być rozjaśniane. Tam tylko w załączniku było napisane 50 gram farby+ 50 gram oksydantu
Gość
Wysłany: Pią 22 Cze, 2012 18:19
Przecież w arkuszu i załacznikach nie było nic napisane o rozjaśniaczu.. nawet w wykazie narzedzi , przyborów i preparatów go nie było ... Na odrosty trzeba mniej farby niz na długoc dlatego dałam na odrodty 20ml farby +20ml oksydantu a na długośc 45ml farby+45ml oksydantu
Gość
Wysłany: Sob 23 Cze, 2012 20:52
ale nie trzeba było rozjaśniać rozjaśniaczem tylko farbą ale z wodą 9%
Gość
Wysłany: Nie 25 Lis, 2012 19:55
ma ktos napisane i wyjaśnione na chłopski rozum projekty
Wysłany: Wto 20 Gru, 2022 11:18 Best Essay Writing Service Tips
To the people asking about paperell, cheap assignment writing service, buy essay online cheap, essay homework help, term paper writer, personal research statement, I highly recommend this high rated essay writing service info or writing a personal statement for university, self check writing, online sop writers, help me write my research paper, copywriting proposal, cheap essay, alongside all this top rated essay writing service site not to mention seo optimized content writing, service writing, phd dissertation writing services, writing tutoring, writing company, content writing in digital marketing, on top of this awesome essay writing service site which is also great. also have a look at this awesome essay writing service forum alongside all writing advice, research writer, copywriting reddit, content writing upwork, buy essays reddit, professional business proposal, not to mention this useful essay writing service advice as well as seo article writing service, top dissertation writing services, sop writing services, essay websites, b2b content writing, writer near me, as well as best essay writing service site which is also worth a look. i also suggest this recommended essay writing service url not to mention hirewriters, custom coursework writing, thesis writing help, freelance resume writer, seo based content writing, buy a custom essay, alongside all this top essay writing service advice not to mention web copywriting, write my paper for me cheap, sales copywriting, copywriting services, order essay online, professional dissertation help, and don't forget awesome essay writing service tips as well as best article writing sites, planning a novel, dissertation help services, writing and editing, custom essay, technical copywriting, which is also great. finally, have a look at this recommended essay writing service info with research paper help online, 6dollaressay, best personal statement, assignment writers near me, report writing services, fiverr article writing, for good measure.
Ciekawa
Imię: Ciekawa
Typ szkoły: fajny
Profil szkoły: ciekawy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum