Wysłany: Czw 21 Cze, 2012 17:28 Jakie mieliście wyniki
Hej jakie mieliście wyniki z egzaminu praktycznego?? Koszt jednostkowy mi wyszedł 8,33zł, cholesterol 581,4 mg, koszt za zakupy 404,55 zł, ryczałt na przyprawy 12,13 zł
Gość
Wysłany: Sob 23 Cze, 2012 15:40 ehhh
Zle mi poszlo
Ostatnio zmieniony przez Gość Nie 29 Lip, 2012 20:56, w całości zmieniany 1 raz
Gość
Wysłany: Sro 27 Cze, 2012 18:44
Witam,
Mi cholesterol wyszedł 581,4 mg...a powinno wyjść 300 mg, same jajka miały ponad 300 mg, wiec zdecydowanie trzeba było je wykluczyć z diety i zamienić czymś innym. Dodać świeżych warzyw i owoców, aby urozmaicić jadłospis.
Koszt jednostkowy wyszedł mi 8.47 zł już razem z ryczałtem ( 0,12 gr ). W treści zadania było napisane, że musimy wykonać kalkulację kosztu żywienia jednej osoby + uwzględnienie 3% ryczałtu, wiec nie liczyłam jakie koszty wyjdą za wszystkie 50 osób.
Z tego co przeglądałam na forach internetowych , to koszt jednostkowy waha się u różnych osób od 8,33 zł do 8,90 zł. Zależy to od tego, jak kto obliczył pęczki, opakowania, sztuki jajek itp... osobiście nie zaokrąglałam sztuk do pełnej liczby ( wychodziło 2 i trochę jajka, nie zaokrąglałam do 3, tak samo litry mleka ). Słyszałam od nauczycielki żywienia, że egzaminator powinien uznać cenę, która się waha w granicach +/- 10 % od liczby, która miała rzeczywiście wyjść.
Z zadaniu z wykazem zastawy stołowej, nie było napisane czy dania mają być wydawane jedno-porcjowo czy wielo-porcjowo... przyjęłam, że wielo-porcjowo, wiec kuchnia wydawała przykładowo : 50 talerzy stołowych głębokich , 50 łyżek stołowych, 10 waz do zupy ( 5 porcji w 1 wazie ), 10 chochli ( po jednej do wazy ) itd.
Ostatnie zadanie z wykazem metod i technik wykonania potraw obiadowych, nie robiłam schematu blokowego - za dużo czasu na to schodzi i te strzałki i całokształt wygląda u mnie nieestetycznie. Zrobiłam jedna tabelkę i 2 kolumny... w pierwszej nazwa potrawy a w drugiej wykaz metod i technik zaczynając od pobrania z magazynów, po obróbkę wstepną brudną i czystą, obróbka cieplna, co po kolei sie dodaje, z czym miesza itp.
Życzę wszystkim powodzenia :)
Gość
Wysłany: Sro 08 Sie, 2012 18:29
ile trzeba mieć punktów aby test zawodowy został zaliczony?
Gość
Wysłany: Sro 08 Sie, 2012 20:54
Etap pisemny:
+ 1 część zawodowa: 50%. czyli 25 punktów z 50 punktów
+ 2 część z przedsiębiorczości: 30% czyli 6 punktów z 20 punktów
Etap praktyczny:
+ 75% w górę - egzaminatorzy mają swoją tabelkę z punktami i za każde zadanie dają ileś punktów, potem podliczają %. Wynik zależy od liczby prawidłowo rozwiązanych zadań (wykonanych czynności).
Ciekawa
Imiê: Ciekawa
Typ szko³y: fajny
Profil szko³y: ciekawy
Do³±czy³: dawno
Posty: 99
Sk±d: daleko
Wysłany:
Testy teoretyczne CZERWIEC 2014 z rozwi±zaniami s± na stronie - sprawdz swój wynik egzaminu www.testy.egzaminzawodowy.info
witam, czy posiada ktoś pełne odpowiedzi z egzaminu ?:)
Gość
Wysłany: Pon 17 Cze, 2013 15:23
Hej mam Takie pytanie czy ma ktoś może odpowiedzi do egzaminu zawodowego Technik żywienia i gospodarstwa domowego z dzisiaj z czesci teoretycznej???
Jak ktos ma bardzo rrosze bo nigdzie znalesc nie moge...
Gość
Wysłany: Pon 17 Cze, 2013 20:09 TECHNIK ZYWENIA I GOSP DOM arkusz
hej ma ktos moze arkusz TECHNIK ZYWENIA I GOSP. DOM? :)
Gość
Wysłany: Pon 17 Cze, 2013 20:24
też szukam arkusza z dnia dzisiejszego, mój mail to [email protected]
Gość
Wysłany: Pon 17 Cze, 2013 21:08
mam pytania z II cz. potrzebuje I cześć
Gość
Wysłany: Wto 18 Cze, 2013 15:36 egzamin zawodowy
Hej mam pytanie chcialabym zapytac czy ma ktos moze pytania do drugiej czesci egzaminu??? ponieważ bardzo mi potrzebne chcialabym sie dowiedziec jak mi poszlo. jesli tak bardzo prosze
[ Dodano: Wto 18 Cze, 2013 15:41 ]
czego mozemy sie jutro spodziewac na praktycznym??? ciekawe jestem czy bedzie trudny. mam nadzieje ze nie życze wszystkim powodzenia
Dołączyła: 23 Maj 2013 Posty: 4 Skąd: Jastrzębie-Zdrój
Wysłany: Sro 19 Cze, 2013 16:32
Hej, jaka wam wyszła cena za 1 posiłek w egzaminie zawodowym z 2013 r. [ chodzi mi o arkusz dla Sląska z Ośrodkiem "Potok?" i koloniami szkolnymi] oraz ile wam wyszło po obliczeniu I śniadania? z uwzględnieniem 25-30% całodziennego wyżywienia?
Gość
Wysłany: Sro 19 Cze, 2013 16:44
aniitkaxd, mi wyszło za jeden posiłek 4 z groszami dokladnie nie pamietam ale chyba 4,37 a jesli chodzi o procenty to mi wyszlo 27,99% a Tobie jak wyszło????
Dołączyła: 23 Maj 2013 Posty: 4 Skąd: Jastrzębie-Zdrój
Wysłany: Sro 19 Cze, 2013 16:46
Mi wyszło w 3/4 za 1 posiłek 4,71 w zaokrągleniu 4,70 , a w zadaniu 5 nie liczyłam ile mi to % wyszło tylko wiem że się mieściło i to było ok 579 kcal.
[ Dodano: Sro 19 Cze, 2013 16:50 ]
justys642, A jak poszła ci część teoretyczna?
Ciekawa
Imię: Ciekawa
Typ szkoły: fajny
Profil szkoły: ciekawy
Dołączył: dawno Posty: 99 Skąd: daleko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum