W związku z nadchodzącym egzaminem mam pytanie odnośne obliczania czasu. Jeśli w poleceniu będzie, żeby czas rozładunku dodać do KAŻDEGO odbiorcy to ten czas np. 15 minut dodaje się tylko w wariancie II i III u pierwszego odbiorcy czy w każdym wariancie tzn. I II III u wszystkich odbiorców? Pozdrawiam
Proste wytłumaczenie:
Jeżeli jedziesz do wszystkich odbiorców osobno to nigdzie nie dodajesz czasu.
Jeżeli masz napisane "czas na rozładunek u pierwszego odbiorcy" to dodajesz tylko i wyłącznie u pierwszego odbiorcy. Drugi już Cię nie interesuje bo u drugiego kończysz jazdę.
Gość
Wysłany: Pon 23 Cze, 2014 16:20
mnie uczyli tak
przykład.
Wariant 1
dostawy są realizowane osobnymi środkami transportu
wariant 2
dostawy są realizowane 1 środkiem transportu
prędkość 60km/h
wyładunek u jednego odbiorcy 30min
Jedziemy wariant 1
mamy odbiorce X,Y,Z
od producenta do odbiorcy X mamy 60km
a więc czas to 60km:60km/h = 1h czasu rozładunku nie doliczamy bo interesuje nas czas transportu chyba że w treści zadania napisano inaczej
od producenta do odbiorcy Y mamy 120km
a więc 120km:60km/h = 2h
od producenta do odbiorcy Z mamy 30km
a więc 30km:60km/h = 0,5h = 30 min
Jedziemy wariant 2
od producenta do odbiorcy X --->Y--->Z
od producenta do X mamy 60km rozładowujemy samochód pozostawiamy towar dla X i jedziemy dalej do Y 120km rozładowujemy towar dla Y i jedziemy dalej do Z i tu już nie doliczamy rozładunku bo nie ma on już wpływu na czas przewozu
obliczenia wyglądają tak
60km+120km+30km = 210km
210km:60km/h = 3,5h = 3h 30 min
3h30min + 30min rozładunku u X+30 min rozładunku u Y = 4h 30min
Gość
Wysłany: Pon 23 Cze, 2014 16:27 Re: Obliczanie czasu
dawidryba napisał/a:
W związku z nadchodzącym egzaminem mam pytanie odnośne obliczania czasu. Jeśli w poleceniu będzie, żeby czas rozładunku dodać do KAŻDEGO odbiorcy to ten czas np. 15 minut dodaje się tylko w wariancie II i III u pierwszego odbiorcy czy w każdym wariancie tzn. I II III u wszystkich odbiorców? Pozdrawiam
jesli masz napisane czas rozladunku u kazdego to dodajesz we wszystkich wariantach, jesli jest napisane ze u pierwszego to tylko w II i III wariancie do pierwszego z odbiorców dodajesz
Gość
Wysłany: Pon 23 Cze, 2014 17:05 Re: Obliczanie czasu
men131 napisał/a:
dawidryba napisał/a:
jesli masz napisane czas rozladunku u kazdego to dodajesz we wszystkich wariantach, jesli jest napisane ze u pierwszego to tylko w II i III wariancie do pierwszego z odbiorców dodajesz
A mi właśnie tłumaczono, że jeśli u każdego to w dodaje się tylko w wariancie II i III dla 1 odbiorcy .
I teraz sam nie wiem jak to jest.
Ciekawa
Imiê: Ciekawa
Typ szko³y: fajny
Profil szko³y: ciekawy
Do³±czy³: dawno
Sk±d: daleko
Wysłany:
Testy teoretyczne CZERWIEC 2014 z rozwi±zaniami s± na stronie - sprawdz swój wynik egzaminu www.testy.egzaminzawodowy.info
[ Dodano: Pon 23 Cze, 2014 17:22 ]
w tym przypadku podane jest wszystko wg mnie jasno
Gość
Wysłany: Pon 23 Cze, 2014 17:57
no fakt tu nie jest dodawany wyladunek, teraz to sam juz nie wiem co jest co
Gość
Wysłany: Pon 23 Cze, 2014 18:04
ja mam z tym ogromny problem bo raz podają tak a innym razem inaczej i ja właśnie w końcu nie wiem jak to jest oceniane i jak to trzeba obliczać... jeśli ktoś wie to bardzo bym prosiła o pomoc i wytłumaczenie.
No to ustalmy, że jak piszą do każdego odbiorcy to obojętne czy jednym czy kilkoma środkami transportu to doliczamy czas rozładunku.
Jak pisza tylko u pierwszego to dodajemy tylko u pierwszego. :)
Gość
Wysłany: Pon 23 Cze, 2014 20:18
kokpitek napisał/a:
No to ustalmy, że jak piszą do każdego odbiorcy to obojętne czy jednym czy kilkoma środkami transportu to doliczamy czas rozładunku.
Jak pisza tylko u pierwszego to dodajemy tylko u pierwszego. :)
a jesli jest np Hurtownia -> X -> Y
i czas rozladunku U KAZDEGO po 0,5h to doliczamy lacznie 1h? ta?
Pewnie już za późno ,ale siejecie tu jakiś ferment. Jak trzeba obliczyć czas przewozu , to jak jedziemy tylko do jednego odbiorcy , nie dodajemy czasu wyładunku.
for the man talking about axa finance, personal injury lawyer new mexico, manhattan personal injury lawyer, new port richey injury lawyer, bronx trucking accidents lawyer, medical personal injury lawyer, I highly suggest this top personal injury lawyer details or serious injury attorney, principal financial dental, the law offices of dan newlin, financial insurance, indiana injury lawyer, property damage car accident lawyer, as well as this recommended personal injury legal service forum not to mention top injury lawyers, m&y personal injury lawyers, dudley debosier law firm, carrollwood personal injury lawyer, columbia accident attorney, queens birth injury lawyers, and don't forget this useful personal injury lawsuit blog which is also great. also have a look at this great personal injury legal service details alongside all criminal injury lawyers, law firms for accident, medicare financing, loan car insurance, principal financial group dental, gap on car loan, and don't forget this excellent personal injury law firm url and don't forget la injury attorneys, attorney injury lawyers, milwaukee injury attorney, best motorcycle accident lawyer in the usa, brooklyn injury attorney, seattle injury attorney, on top of best personal injury legal service tips which is also worth a look. i also recommend this top rated personal injury legal service info not to mention best personal injury attorney near me, loans life insurance, personal injury lawyer attorney, auto insurance loan, catastrophic injury attorneys, personal injury case law, not to mention this great personal injury attorney info as well as assault injury lawyer, largest injury law firm, alabama injury attorney, geico car loan, personal injury accident lawyer, country financial insurance, as well as awesome personal injury lawsuit url alongside all queens serious injury attorney, pi lawyers near me, forester financial life insurance, accident and personal injury lawyers, best work injury lawyers, siuprem insurance, which is also great. finally, have a look at this high rated personal injury lawsuit link with columbia injury lawyers, hupy and abraham law firm, best personal injury lawyers, insurance finance, local personal injury attorneys, personal injury lawyer attorney, for good measure.
[ Dodano: Wto 06 Gru, 2022 20:24 ]
for the man inquiring about alvarium wealth, moneyguidepro cost, folger hill asset management, usaa victory capital, aan wealth management, dollar general 401k voya, I highly suggest this best financial advice url or sagepoint equipt, tiaa cref retirement, soros fund management portfolio, retirement annuity plan, ameriprise advisors near me, trinet 401k, alongside all this recommended financial advice url on top of emoney integrations, biggest asset management companies, ey financial planning, maitri asset management, nationwide 457, international financial planner, not to mention this best financial advice site which is also great. also have a look at this useful financial advice site alongside all cetera advisors near me, morgan stanley advisors, microsoft retirement financial planner, cg wealth management, continental wealth management, small business retirement plans, on top of this high rated financial advice blog not to mention accredited portfolio management advisor, ncplans prudential, deutsche asset & wealth management, best retirement planners near me, undivided wealth management, aspiriant wealth management, not to mention updated financial advice tips which is also worth a look. i also suggest this top rated financial advice tips as well as financial advisor td, personal 401k plans, american funds simple ira, arrivity financial planning, betterment ira, brookfield reinsurance stock, and don't forget this updated financial advice forum not to mention certified financial advisors, qualified plan, personal financial advisory services, ubs hedge fund, financial mind asset management, family financial planning guide, as well as awesome financial advice link as well as ey wealth management outlook 2020, betterment wealth management, financial planning practices, 457 retirement, quadriga asset managers, business financial advisor near me, which is also great. finally, have a look at this awesome financial advice site with jhrps, cross border wealth management, 457 retirement plan, largest wealth managers in the world, 401k for small business less than 10 employees, sumitomo mitsui trust asset management, for good measure.
Ciekawa
Imię: Ciekawa
Typ szkoły: fajny
Profil szkoły: ciekawy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum