Wiek: 34 Dołączyła: 06 Lip 2014 Posty: 139 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob 23 Sie, 2014 15:25 Praca
Cześć,
Mam pytanie czy ktoś z Was się orientuje jak jest ze znalezieniem pracy w księgowości z tymi kwalifikacjami A36, A 65? Mając tytuł technika rachunkowości? Ktoś z Was pracuje już w Biurze Rachunkowym?
Cześć,
Mam pytanie czy ktoś z Was się orientuje jak jest ze znalezieniem pracy w księgowości z tymi kwalifikacjami A36, A 65? Mając tytuł technika rachunkowości? Ktoś z Was pracuje już w Biurze Rachunkowym?
Czasem się zdarza że w biurach przyjmują osoby bez praktyki bo mogą sobie takiego pracownika "ułożyć" pod siebie ale najczęściej aby znaleźć prace w biurze rachunkowym trzeba mieć 1-2 lata praktyki.
No to gdzie najlepiej te pierwsze lata praktyki zdobyć?jak większość chce już jakiegoś kilkuletniego doświadczenia? :(
Są biura, które przyjmują bez praktyki np. na staż, aby sobie ułożyć pracownika typowo pod siebie bo taki który przychodzi już z praktyka ma pewne nawyki, opracowany sposób działania i trudno mu się przestawić na inne sposoby. Ja mam zawsze problem jak zmieniam prace i musze się przestawić na inny sposób pracy, np. obieg dokumentów.
Co do pracy to jako że ja nie mogłam znaleźć żadnej dobrze płatnej u nas w kraju wyjechałam do Niemiec. Teraz się zastanawiam jak wygląda rozliczenie podatku z Niemiec w Polsce bo jednak nie znam się na przepisach tam panujących i chyba będę musiała do tego znaleźć jakichś profesjonalistów.
Ciekawa
Imię: Ciekawa
Typ szkoły: fajny
Profil szkoły: ciekawy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum