Czy ktoś zdawał już egzamin praktyczny z opiekuna medycznego?
Gość
Wysłany: Pią 06 Cze, 2014 09:49 prośba o wytyczne na egzamin praktyczny z opiekuna
Witaj,
Swój egzamin praktyczny z opiekuna mam dopiero 29 czerwca.
Do tego czasu mam nadzieję, iż ktoś życzliwy napisze co było.
pozdrawiam
Aga
Gość
Wysłany: Pią 06 Cze, 2014 14:33
Witam :) ja z miła chęcią się podzielę informacją o egzaminie ale dopiero w nast tyg bo moja szkoła ma od pon i też szukam (ja dopiero 21) ale będę wiedzieć chyba wcześniej mam nadzieję :D albo że ktoś zrobi to przede mną i napiszę :P [/code]
Gość
Wysłany: Pon 09 Cze, 2014 16:18
Hej, Jeśli jesteś już po, to może napiszesz co miałaś? Byłoby miło. : )
Dzisiaj pisze egzamin pisemny
Pojutrze mam praktyczny.
Z tego co mi mówili co już zdawali praktykę to mieli :
- zmiana pampersa
- nałożenie okładu
- zmiana pościeli
Mam pytanie czy ktoś ma aktualne materiały na temat tego jak co po kolei wykonywać ?
Przełożyłam egzaminy ze stycznia na teraz i bardzo tego żałuję bo mam czarną dziurę .
Filmy na neci odbiegają od tego co się uczyłam .
Moja wspaniała wykładowczyni skserowała nam z książki " Opiekun medyczny w praktyczny" te strony ale gdzieś mi się zapodziały "
Dzisiaj pisze egzamin pisemny
Pojutrze mam praktyczny.
Z tego co mi mówili co już zdawali praktykę to mieli :
- zmiana pampersa
- nałożenie okładu
- zmiana pościeli
Mam pytanie czy ktoś ma aktualne materiały na temat tego jak co po kolei wykonywać ?
Przełożyłam egzaminy ze stycznia na teraz i bardzo tego żałuję bo mam czarną dziurę .
Filmy na neci odbiegają od tego co się uczyłam .
Moja wspaniała wykładowczyni skserowała nam z książki " Opiekun medyczny w praktyczny" te strony ale gdzieś mi się zapodziały "
to tak jak my - ja farmacja - o ktorej piszecie bo my o 14 :)
Gość
Wysłany: Pon 16 Cze, 2014 08:10
Też o 14-tej Ale powiem że po pół rocznej przerwie to praktyk uleciała mi kompletnie.
Pracuję na ZOL-u i ZPO i dlatego mam problem z praktyką bo to co jest na tych egzaminach to istna parodia. Kto by robił takie coś w praktyce , opiekunów medycznych musiało by być tyle co pacjentów .
Dlatego szukam tych nieszczęsnych materiałów na praktykę .
Też o 14-tej Ale powiem że po pół rocznej przerwie to praktyk uleciała mi kompletnie.
Pracuję na ZOL-u i ZPO i dlatego mam problem z praktyką bo to co jest na tych egzaminach to istna parodia. Kto by robił takie coś w praktyce , opiekunów medycznych musiało by być tyle co pacjentów .
Dlatego szukam tych nieszczęsnych materiałów na praktykę .
ja juz po praktycznym - powiem szczefze ze nie byl trudny :) mam nadzieje ze do przodu :) zobaczymy jak test ........
Gość
Wysłany: Pon 16 Cze, 2014 08:20
Ale mi się mylą kolejności , worki itp. na oddziale praca wykonywana jest całkiem inaczej . Na cały odział mamy jeden wózek gdzie mieszczą się wszystkie przybory tzn. pampersy, myjki i tylko 2 rodzaje worków .
A masz może materiały z praktycznego egzaminu, bo czuję że po kićkam wszystko i ze stresu włączy mi się rutyna zawodowa :(
Znajoma mi poleciła abym wyłączyła wszystko co robię w pracy ale wtedy podejrzewam będzie "co ja tutaj robię oooo :) "
Ale mi się mylą kolejności , worki itp. na oddziale praca wykonywana jest całkiem inaczej . Na cały odział mamy jeden wózek gdzie mieszczą się wszystkie przybory tzn. pampersy, myjki i tylko 2 rodzaje worków .
A masz może materiały z praktycznego egzaminu, bo czuję że po kićkam wszystko i ze stresu włączy mi się rutyna zawodowa :(
Znajoma mi poleciła abym wyłączyła wszystko co robię w pracy ale wtedy podejrzewam będzie "co ja tutaj robię oooo :) "
ja zdawalam na technik farmacji wiec niewiele ci pomoge :)
Gość
Wysłany: Pon 16 Cze, 2014 08:31
No tak. Powadzenie na teście . Ja idę się jeszcze położyć bo wczoraj po pracy studiowałam wszystkie testy jakie dostałam od znajomej i co są na necie i zapisywałam co byłabym niepewna.
daj znać jak ci poszło .......połamania długopisa :)) CZARNEGO :)
No tak. Powadzenie na teście . Ja idę się jeszcze położyć bo wczoraj po pracy studiowałam wszystkie testy jakie dostałam od znajomej i co są na necie i zapisywałam co byłabym niepewna.
daj znać jak ci poszło .......połamania długopisa :)) CZARNEGO :)
ja tez wlasnie poczytam testy z lat ubieglych chociaz juz chyba na pamiec je znam tyle razy je robilam ale przeczytam od niechcenia jeszcze raz :)
Gość
Wysłany: Pon 16 Cze, 2014 19:54
kto jest jeszcze po teoretycznym egzaminie z kwalifikacji Z.04 Świadczenie uslug opiekunczych osobie chorej i niesamodzielnej???
Gość
Wysłany: Wto 17 Cze, 2014 05:29
Ja już po jutro czeka mnie praktyka .Jak mi poszedł test ? Nie wiem .........nie miałam siły sprawdzać
Ciekawa
Imię: Ciekawa
Typ szkoły: fajny
Profil szkoły: ciekawy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum