Wysłany: Czw 04 Cze, 2015 12:13 SYMFONIA PYTANIA POMOCY :)
Moze ktos pomorze >>>???
1.Czy jesli mam wydrukowac Rachunek zysków i strat to czy moge to zrobic juz po zamknieciu roku?
2. Czy w Symfoni da sie jakos przeksztalcic dokument Prosty (DP) w PK - Symfonia sama generuje taki dokument gdy przeksiegowuje automatycznie Przychody i Koszty na Wynik finansowy.. - w podreczniku Symfoni jest napisane ,ze recznie nie mozna niczego przeksiegowywac- tu tez mam dylemat bo niby wedlug zadania egzaminacyjnego powinno sie na WF przeksiegowac recznie-- w Rewizorze byla taka mozliwosc//. tutaj wychodza brednie pod tytulem zerowego Rachunku Zysku i Strat;/ no i wlasnie na egzaminie mamy w tresci jak byk wydrukowac PK a nie DP - moze jestem Tepa ale nie wiem jak to mam zrobic jesli Ona z automatu tak czyni..., Ktos na jakims forum twierdzi ,ze odjeli mu za to punkty a szkoda by za taka pierdole zabierali./
3. Czy Jesli mam wydrukowac Zestawienie sald i obrotow , dziennik ksiegowan czy tez PK czy jakis inny dokument jaki kaza wydrukowac to czy rowniez moge to zrobic ju zpo zamknieciu roku???? - Chodzi mi glownie o to czy sa jakies dokumenty ,ktore drukuje sie przed tym automatycznym przeksiegowaniem na WF
-Utworzenie RZiS- przypisanie kont
-Obliczenie podatku dochodowego
-PK Podatek dochodowy
-RZiS drukujesz po tym jak wprowadzisz PK 1 czyli podatek dochodowy od osób prawnych
-przeksiegowanie kont na wynik finansowy PK 2 ja to robie recznie
-wprowadzenie Pk 2
-zaksięgowanie wszystkich dok. z bufora do ksiąg
-wydrukowanie zestawienia obr i sald oraz dziennika
[ Dodano: Pon 08 Cze, 2015 17:43 ]
a błędny RZiS wyjdzie ci po tym jak go zechcesz wydrukowac po wprowadzeniu PK 2 czyli przeksiegowaniu na wynik finansowy
To znaczy ,ze Ty nie robisz zamkniecia roku wogole? a jedynie ksiegujesz dokumenty wpierw wszytskie dokumenty jakie tam sa w egzaminie oraz PK1 i wtedy drukujesz RZIS a potem recznie przeksiegowujesz na WF>????
Bo wedlug Podrecznika Symfoni niczego nie wolno RECZNIE ksiegowac Na koncie WF...
Chodzi mi o to czy Twoją Metoda otrzymam wszelkie dokumenty poprawnie zrobione?? nie musze zamykac roku by np miec Bilans zamkniecia???
Z tego co piszesz o to wynika, ze robisz nie zgodnie z tym co pisza w podrecnziku do Symfoni;/ Ktos Wam tak kazal robic? nauczyciel??? czy skad wiesz ,ze to tak trzeba zrobic?
przepraszam za ta ilosc pytan ale ja wogole nie mialam zajec z Symfoni z zadnym nauczycielem i musze jakos sama poogarniac to :( Myslalam ,ze zeby cokolwiek zaczac drukowac mam zamknac rok.... i to jest dopiero zakoncznie prawidlowe zadania...
Ale zadanie Eltech Jest dla NOWEGO EGZAMINU?? Wiec z tego co mi mowila Babka ze szkoly gdzie mam zdawac to zadania dla Nowego Egzaminu sa przeprowadzane na REWIZORZE>>a w rewizorze mozna przeksiegowywac recznie Na WF !!
Czy Ty to zadanie rozwiazywalas w Symfoni?????
Ciekawa
Imiê: Ciekawa
Typ szko³y: fajny
Profil szko³y: ciekawy
Do³±czy³: dawno
Sk±d: daleko
Wysłany:
Testy teoretyczne CZERWIEC 2014 z rozwi±zaniami s± na stronie - sprawdz swój wynik egzaminu www.testy.egzaminzawodowy.info
hmm no tak tylko to zadanie nie wymaga wydruku bolnasu zamkniecia:( a w bilansie zamkniecia musisz miec zysk lub strate netto jesli recznie przeksiegujesz na WF to wowczas wyjda brednie bo Symfonia sama robi te przeksiegowanie podczas zamykania roku;/
Jesli masz zadanie gdzie nie trzeba drukowac Bilansu to masz racje chyba faktycznie mozna porobic tak jak Ty mowisz bo nawet w sumie nie da si inaczej bo jesli Przeksiegowania sa automatycznie dopiero po zamknieciu roku to jesli tego nie zrobisz to musisz recznie porobic te ksiegowania:/
Eh czemu ten egzamin jest sprzeczny z zadaniami :( jakby wszywcy zdawali na jednym programi to nie bylo by porblemow;/
Ale z tego co piszesz to wychodzi na to ,ze cokolwiek procz bilansu zamkniecia moge wydrukowac nie zamykajac roku ... i wowczas ma sens to co wspomnialas wczesniej ,ze moge w numerze domumentu wpisac np PK, Wz itd
Luska no ja wlasnie cwiczac w domu sobie dolozylam te klika dokumentow i tak to robilam ale zachodzilam w glowe co mam zrobciz tym ostatnim PK jakim ma byc przeksiegowanie na WF :/ dalej nie wiem co zrbic w przypadku jak bedzie trzeba wydrukowac Bilans;/ bo wtedy nie moge recznie przeksiegowywac na WF i wtedy program sam mi wygeneruje DP chyba wezme i recznie podpisze ,ze to PK haha bo juz nie mam pomyslu co zrobic ;(
musze dokladnie poprzegladac zadania moje czy tam kaza drukowac Bilans zamkniecia bo jak nie to rozumiem ,ze
Rzis - tworze w taki sposob ,ze po zaksiegowaniu dokumentow daje :
Raporty ->Zestawienia->wydrukRZIS(zaznaczam ,ze ma doliczyc przeksiegowania na WF?) czy nie? bo wtedy wychodza inen rzeczy :(
RZiS obliczasz i drukujesz po ZAKSIĘGOWANIU PK- podatek dochodowy ale przed zaksiegowaniem PK WF bo jak wydrukujesz po pk 2 to wyjda ci bzdury
[ Dodano: Wto 09 Cze, 2015 12:08 ]
bez doliczania
[ Dodano: Wto 09 Cze, 2015 12:10 ]
tylko uwzglednij zapisy w buforze bo to tej pory wszystkie dok zapisujesz w buforze dopiero ksiegujesz do ksiag po obliczeniu i wprowadzemiu WF-PK2
Okej tu Cie rozumie ale jak w programie klikniesz w Drukowanie Rachunku ZIS to sa do zaznaczenia takie krateczki = ,ze mozesz doliczyc przeksuegowania na WF ., bo chodzi o to ,ze jesli recznie nic nie ksiegujesz na WF to wowczas gdy doliczysz przeksiegowania to wychodzi jakas kwota a jak dasz nie doliczac towychodzi inna i juz jest zglupiala;/
[ Dodano: Wto 09 Cze, 2015 12:23 ]
PS . spojrz co pisza wpodrecnziku symfonia "Konto Wynik finansowy uczestniczy w automatycznych księgowaniach na koniec roku obrotowego przy przeksięgowaniu kont wynikowych. Konto musi być kontem syntetycznym bez dołączonych kont analitycznych. Należy podać jego numer przed rozpoczęciem księgowań w oknie Konta specjalne.
Konto Wynik finansowy (860) naliczane jest przez program w tle i odnoszone do rachunku zysków i strat automatycznie. Oznacza to, że nie należy księgować na nim strat i zysków nadzwyczajnych. Straty i zyski nadzwyczajne powinny być księgowane na oddzielnych kontach syntetycznych.
Na konto 860 nie należy księgować żadnych kwot poza wyksięgowaniem zeszłorocznego zysku lub straty. Program nie blokuje wprawdzie księgowań na konto 860, ale jest ono zarezerwowane wyłącznie do automatycznych operacji obliczeniowych.
Jeżeli zdecydujesz się na przeprowadzenie jakiegoś księgowania na koncie 860, zostanie podany nieprawidłowy wynik finansowy i będziesz musiał obliczyć rachunek zysków i strat ręcznie, na podstawie obrotów kont.
Na koncie 860 może być przechowywany nierozliczony wynik finansowy z poprzedniego roku obrachunkowego. Musisz go jednak, zgodnie z przepisami, przeksięgować na konto Rozliczanie wyniku finansowego na ostatni dzień roku obrachunkowego przed zamknięciem roku.
Na koncie tym można także uwzględniać zalecenia pokontrolne związane z korektą wyniku finansowego, a przesunięte w czasie w stosunku do końca roku rozrachunkowego.
W programie Forte Finanse i Księgowość bilans otwarcia roku następnego jest niezależny od rozliczenia wyniku finansowego. Po zatwierdzeniu wyniku finansowego z poprzedniego roku można wydać polecenie przeksięgowania konta 860."
To the lady inquiring about alexander shunnarah personal injury attorneys, car accidents attorney manhattan, bodily injury lawyer near me, m & y personal injury lawyers, slip fall, auto insurance loan, I highly recommend this useful personal injury lawsuit advice or portland injury attorney, brain and spine injury attorney, top personal injury attorneys near me, top rated injury lawyer, answer financial insurance, maritime accident lawyer, and don't forget this great personal injury law firm url not to mention equitable financial life insurance co, portland injury lawyer, cain injury law, queens workplace accident lawyer, queens work injury lawyer, new york injury attorney, not to mention this excellent personal injury legal service url which is also great. also have a look at this excellent personal injury attorney advice as well as top personal injury law firms, charlotte injury attorney, amica financial website, lawyers for pain and suffering, country financial insurance, melville personal injury attorney, as well as this awesome personal injury law firm blog and don't forget personal injury trial lawyers, houston injury attorneys, proctor financial insurance, providence personal injury lawyers, southfield semi truck accident lawyers, equitable financial life insurance, and don't forget awesome personal injury legal service site which is also worth a look. i also recommend this best personal injury lawsuit info as well as lincoln financial group insurance, best personal injury lawyer near me, top injury lawyers near me, toyota financial gap insurance, the injury law firm of south florida, top rated injury lawyers near me, alongside all this new personal injury law firm forum and don't forget plaintiff personal injury law firm, chicago injury attorney, law injury attorney, state farm car loan, care credit insurance, best semi truck accident attorney, on top of best personal injury lawyer forum on top of country financial car insurance, michigan injury lawyer, personal injury attorneys in my area, personal injury lawyer near me, wrongful injury lawyers, state farm mortgage loan, which is also great. finally, have a look at this useful personal injury attorney tips with personal injury law, state farm boat loan, jim adler car accident, kia gap insurance, car accident lawyer staten island, top injury attorney, for good measure.
[ Dodano: Pią 09 Gru, 2022 11:46 ]
In response to the people inquiring about scirocco 2.0 tsi remap, audi a4 b9 remap, audi tt mk2 stage 2, ford focus 1.5 tdci remap, jeep compass chip tuning, astra j vxr stage 2, bmw 118i 1.5 remap, cupra remap, seat ibiza fr 1.0 remap, quantum car tuning, jaguar f pace remap, I highly suggest this cool car remapping info not to mention corsa remap, audi a6 c7 remap, touareg 3.0 tdi chip tuning, audi a3 tdi remap, alfa romeo giulia 2.2 remap, gt86 chip tuning, ford focus 1.6 ecoboost remap, m135i remap, seat leon stage 1 remap, kia optima remap, mitsubishi asx remap, vw passat remap, fiat 500 1.2 chip tuning, audi a3 s line remap, audi a6 2.0 tdi stage 1, look at this recommended car remapping blog on top of bmw n20 remap, hilux 2021 remap, vehicle remapping, bmw 328i chip tuning, mk6 transit remap, ford ranger 2.0 biturbo remap, 1.6 tdci tuning, seat leon 2.0 tdi 150 remap, a45 amg remap, volvo c30 d4 remap, civic 1.6 dtec remap, mg zr 160 remap, bmw 335d xdrive tuning, fk8 type r remap, bmw e36 remap, try this high rated car remapping advice for 1.6 tdi remap, stage one remap, mg zr 160 remap, remap ford kuga 2.0 tdci, civic remap, volvo xc60 remap, twingo rs remap, audi a7 bitdi remap, car remapping near me, mk6 golf 1.6 tdi remap, mercedes c43 amg chip tuning, . See More Best Yak Merino Wool Blog c3_2b49
[ Dodano: Czw 15 Gru, 2022 22:46 ]
In reply to the guy talking about heating system repair near me, arc heating, and plumbing, mobile home furnace repair, comfort heating and cooling, 24 hour heating and cooling, I highly suggest this updated indoor air quality services url or day heating, furnace replacement near me, emergency heating engineer, hvac companies, heating & air conditioning service near me, gas fired central heating, on top of this excellent indoor air quality services info alongside all furnace service, complete comfort heating and cooling, br plumbing and heating, comfort air heating & cooling, heat and air repair, heating maintenance services, as well as this new heating services advice which is also great. also have a look at this recommended indoor air quality services link alongside all barlow heating and air, heating and air service near me, alternative heating systems, 24 hour ac repair near me, richards heating and air, york heating and cooling, on top of this high rated cooling services tips not to mention commercial hvac contractors, rock plumbing heating and air, oil furnace cleaning, bud anderson heating and cooling, affordable heating and air conditioning, home comfort heating and cooling, on top of useful heating services tips which is also worth a look. i also recommend this excellent cooling services info alongside all moore heating and cooling, hvac tune up, trane heating and air, modern heating and cooling, lennox furnace repair near me, central air heating and cooling, and don't forget this top heating services blog as well as blue best heating and air, furnace technician near me, oil furnace cleaning, heating and cooling repair services, emergency ac repair, heating maintenance services, not to mention best heating services details on top of york heating and air conditioning, mini split contractors near me, gas heater repairs near me, pj plumbing and heating, all pro heating and air, carrier heating, which is also great. finally, have a look at this new indoor air quality services info with forced air heating system, emergency air conditioner repair near me, central heating boiler, stans heating, hvac repair, heating and cooling repair near me, for good measure.
Ciekawa
Imię: Ciekawa
Typ szkoły: fajny
Profil szkoły: ciekawy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum