Na co trzeba zwracać uwagę
PZ- wystawiany był w oparciu o fakturę zakupu, która była w arkuszu egzaminacyjnym. Z tej faktury trzeba odczytać ceny zakupu netto danych towarów.
W PZ miejscowość program automatycznie narzuca i to trzeba poprawić bo w PZ ma być miejscowość naszej firmy a nie dostawcy.
Cena kartotekowa
Wystawił : była podobno informacja że w naszej firmie jest osoba upoważniona do wystawiania dokumentów magazynowych - czyli w PZ będzie ta osoba.
Trzeba wczesniej ją wprowadzić administracja--> słowniki --> personel --> dodaj
Odebrał - w PZ tez będzie nasz pracownik który jest upowazniony do odbioru
FS - w fakturze cena ma być hurtowa, podobno była marża liczona od ceny zakupu czyli w programie trzeba to wprowadzić jako NARZUT
miejscowosc - naszej firmy
data
sprzedane towary
termin płatności - podobno jest podany ile dni
wystawił - była podobno informacja ze osobą upowazniona do wystawiania faktury jest SZEF
odebrał- osoba z firmy klienta - chyba nie było informacji kto jest upowazniony do odbioru fakury
WZ- cena kartotekowa
miejscowosc- naszej firmy
data
wystawił - była podobno informacja że w naszej firmie jest osoba upoważniona do wystawiania dokumentów magazynowych - czyli w WZ będzie ta osoba.
odebrał - osoba z firmy klienta - chyba nie było informacji kto jest upowazniony do odbioru wz z firmy klienta
OBLICZENIA
nalezało skorzystał ze wzoru
ZAPOTRZEBOWANIE ( ZAKUP inaczej) + stan początkowy = sprzedaż + zapas końcowy
Podobno był podany stan początkowy i zapas końcowy, a sprzedaż trzeba było odczytać z wykresu.
Obliczenie ZApotrzebowanie to kwestia przekształcenia wzoru
WYBÓR oFERTY
Nie wiem któa oferta była poprawna, ale podobno były dwie oferty., Jedna w jezyku polskim a druga była w kilku językach.
Za wyborem oferty podobno przemawiał rabat
Nie mam więcej informacji a tez nie chce kogos wprowadzić w blad bo tak jak pisalama wczesniej ja nie zdawałam egzaminu tylko przekazuje informacj
Ile w sumie punktów można zdobyć za każdy jeden rezultat, i co jest brane pod ocenę? I ile punktów jest możliwych do zdobycia. Niestety klucza oceniania z września 2015 nie mogę pobrać, bo nie mam punktów a pewnie tak samo punktowo oceniane. Jeżeli ktoś ma klucz oceniania z września 2015 to prosiłbym o wstawienie.
Miałam wczoraj egzamin o 15.00 z A.22. Było dokładnie to o czym pisali tutaj inni. Trzeba było zrobić PZ na podstawie faktury zakupu z arkusza. Później fakturę sprzedaży i WZ oraz obliczyć zapotrzebowanie na towaru. Był bardzo prosty :) powodzenia dla tych co będą jeszcze pisać :)
Ciekawa
Imiê: Ciekawa
Typ szko³y: fajny
Profil szko³y: ciekawy
Do³±czy³: dawno
Sk±d: daleko
Wysłany:
Testy teoretyczne CZERWIEC 2014 z rozwi±zaniami s± na stronie - sprawdz swój wynik egzaminu www.testy.egzaminzawodowy.info
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum