no ja jak przeglądałam egzamin to stwierdziłam że nie wiem czemu zaznaczyłam takie odpowiedzi
tam było takie jedno zadanie ,gdzie trzeba było obliczyć saldo końcowe jakiegos tam konta . Po stronie WN obrót był 2500 zł ,po stronie MA 1600 zł..
A odpowiedź była że saldo końcowe to kredytowe 1600 zł
Jak dla mnie to odpowiedź to saldo końcowe debetowe 900 zł (2500-1600)
[ Dodano: Wto 17 Sty, 2017 22:52 ]
Umie mi to ktoś wytłumaczyć?
Nawet moja nauczycielka powiedziała ,że odpowiedź powinna być jaka jak ja mam .. A w kluczu jest inaczej :/
Ciekawa
Imiê: Ciekawa
Typ szko³y: fajny
Profil szko³y: ciekawy
Do³±czy³: dawno
Sk±d: daleko
Wysłany:
Testy teoretyczne CZERWIEC 2014 z rozwi±zaniami s± na stronie - sprawdz swój wynik egzaminu www.testy.egzaminzawodowy.info
Zależy jakie to było konto, pamiętam, że rozliczenie zakupu i konto rozrachunkowe mają inny sposób ustalania salda
[ Dodano: Wto 17 Sty, 2017 23:32 ]
z tym podpisem na poleceniu przelewu to trzeba być czujną/czujnym
podpis na pp składa osoba, która może dysponować środkami na rachunku bankowym (niekoniecznie musi to być osoba upoważniona do wystawiania dokumentów, no chyba, że taka informacja jest w zadaniu). Pomyśl, że w Twojej firmie do konta upoważniona jesteś tylko Ty, a do wystawiania dokumentów Twoja mama. Jeżeli Twoja mama podpisze przelew to bank nie będzie mógł go zrealizować, ponieważ np. Twoja mama nie jest upoważniona do konta.
technik2015, nie pamiętam jakie konto to było dokładnie :/
nie ma ktoś arkusza egzaminacyjnego w domu ? ja zostawiłam swój w szkole
[ Dodano: Wto 17 Sty, 2017 23:35 ]
A na egzaminie była podana osoba do wystawiania dokumentów i był podany szef (był upoważniony do odbioru i zatwierdzania dokumentów )
tam na przelewie podpisuje się zleceniodawca, skoro nie było tego w zadaniu kto jest zleceniodawcą to nie można zakładać, że osoba upoważniona do wystawiania dokumentów jest zleceniodawcą
przeglądałam klucze oceniania dostępne na tym portalu i jak trzeba było zrobić przelew to w kryterium nigdzie nie ma ocenianego podpisu
Ja na przelewie sie podpisalam . Ale nie ze jako ja osoba tylko tak jak w zadaniu pisalo. I kolezanka obok tez tak zrobila. Ale jak to nie bd. Oceniane to spoko.
Wlasnie jak ktos bd miec klucz odp. To bd. Bardzo wdzieczna (do praktycznego oczywiscie)
Słyszałam że dziś pisali zestaw nr 03. Były te same dokumenty do wydrukowania czyli pz FS i polecenie przelewu. Co dziwne podobno były dwa błędy literowe w arkuszu tj w nazwie firmy było annna zamiast anna oraz było odział zamiast oddział.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum