a ja teraz w sobotę 1-go. Dzisiaj idę do kwiaciarni po te wszystkie kwiatki i zrobię coś na próbę. Pani kwiaciarka powiedziała, że zadrutuje mi jedną gerberę :P Ciekawe, jak to zrobi, od wewnątrz czy od zewnątrz?
ja będę drutować od wewnątrz, drut nie powinien byc widoczny.
[ Dodano: Pią 30 Cze, 2017 11:57 ]
Flora2017 napisał/a:
ggina napisał/a:
czy na egzaminie należało opisać poszczególne czynności np. tytuł pracy egzaminacyjnej: "projekt realizacji prac kompozycji na stół bufetowy..... " i załozenia do projektu np. opis miejsca w którym bedzie stac dana kompozycja? oraz opis prac przy danej kompozycji? tak jak zostało to opisane na tej str. :
http://www.oke.krakow.pl/...347_09_2012.pdf
bardzo prosze o odpowiedz.
egzamin w 2012 roku był jeszcze na starych zasadach i z tego co kojarzę, florystyka była wtedy wszędzie dwuletnia. Stąd też opisy na egzaminie oraz jego wydłużony czas trwania. Teraz mamy 120 minut a nie 180. nic nie trzeba opisywać.
Radzę drutować ja z zewnątrz ;o ale rób jak uważasz i jak drutujesz pamiętaj o haczyku.
o jaki haczyku?Sa 2 rodzaje drutowac 1 na petelke bez wbijania w kwiat a drugie ,ze wbija sie w kapelusz
[ Dodano: Sob 24 Cze, 2017 22:55 ]
Dziewczyny ile jest sztuk lisci i czy kwiaty sa chryzantemy duze czy margaretki?Kto zdawał dzis we włocławku?
Masz książkę tą dużą Nizińskiej? Tam są metody drutowania dobrze pokazane.
Wszystkie materiały jakie są na egzaminie masz podane na początkowych stronach ale ok jeszcze raz napiszę :)
Na egzaminie:
tak mam ksiazke.Dzieki za odpowiedz Czy nie bedzie za mały bukiet jak uzyje tylko 4 gerber?
gerbera różowa 10 sztuk
chryzantema biała 4 szt.
salal
aspidistra 4 szt.
czosnek 5 szt.
asparagus 5 szt.
___
2 gąbki florystyczne
druty (1 - 1,2)
okrągły biały pojemnik 25x30 wys 8 cm
Hello, czy ktoś jeszcze to czyta? Jestem po egzaminie.
Zdałam tylko nie wiem na ile... wszystkie osoby u mnie z dzisiejszego dnia zdały.
Miałyśmy zaszczyt być oceniane przez Panią Annę Nizińską.
I co my teraz będziemy robić? Tak fajnie było, super grupa...
Zdałam tylko nie wiem na ile... wszystkie osoby u mnie z dzisiejszego dnia zdały.
wow, ale super, że Pani Nizińska Was oceniała.
u nas też myślę, że raczej wszyscy zdali. I też mam taki niesmak, że już koniec, tak było fajnie dłubać przy tych kwiatkach :D
Heh To Ci zazdroszczę. Ja wolę nie wypowiadać się na temat swojej grupy (oprócz jednej osoby).
W jakim mieście zdawałaś, że miałaś zaszczyt mieć taką osobę w komisji???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum