Indeks barw czyli zamalowujemy kwadraty danymi kolorami ktore użylismy kwiaty np. jesli róże są różowe to malujemy kwadrat na różowo podpisujemy ten kolor i w nawiasie oznaczamy to co konkretnie jest w tym wypadku róże, Ja zdaje w srode i zastanawiam sie jaka wysokośc ma byc flowerbox na rysunku ? Czy to 9 cm ? Jak mysliscie .
Witam jeżeli kompozycja ma 25 - 30 a skala 1:2 to będzie to 15? A jak pudełko ma wysokość 18 a szerokość 13 to jakie będą do niego obliczenia pozdrawiam
Ja zdaje w srode i zastanawiam sie jaka wysokośc ma byc flowerbox na rysunku ? Czy to 9 cm ? Jak mysliscie .
Tak, flowerbox trzeba narysować na 9 cm plus dodać do tego wysokość kwiatów. Ja zrobiłam wysokość kwiatów na 5 cm, co w rzeczywistym wymiarze daje 10 cm, czyli całość pudełko plus kwiaty na wysokość 28 cm, czyli 14 cm wg linijki.
Średnicę w rzucie z boku dałam na 18 cm wymiaru rzeczywistego, czyli promień cyrkla 4,5 cm, ale róże u nas były duże i mocno rozwinięte, więc gdyby dać średnicę rzeczywistą 20 cm też by było dobrze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum