Czy może ktoś napisać jakie były pytania na państwowym teście teoretycznym florystycznym z osób, które miały już egzamin i już są po?
miałam kilka pytań z poprzednich testów. np pytanie o table deco, wianek warszawski czym się charakteryzuje, obliczeń mialam chyba z 7- np. oblicz koszty samych materiałów, ile wynosi koszt robocizny 30%. było pytanie o rdzę rózy,kilka z bhp, kompozycje rustykalne, pytanie było o wiąznkę kameliową tyle pamiętam.
Dziękuję dor7sz za odpowiedź!
Może jeszcze ktoś zechce się podzielić co miał na egzaminie :) Na pewno wielu osobom by to bardzo pomogło.
[ Dodano: Nie 13 Cze, 2021 00:40 ]
ShayenX napisał/a:
Jestem już po egzaminie teoretycznym. U mnie pojawiło się: obrazek z facetem z rozłożonymi rękoma i zapytanie jakie ma intencje, Na podkładzie w kształcie litery ,,T" robi się ..., Kolor zielony jasny oraz ciemny koło siebie i trzeba było zaznaczyć co to było za zestawienie, Jaki kolor kwiatów do kościoła, Jakiej gąbki używa się do dekoracji ławek w kościele, Obrazek z dwuręcznym sekatorem, w jakich wazach się sadzi kwiaty w stylu rustykalnym, czym przyczepisz tkaninę do drewnianego obramowania, które kwiaty są wrażliwe na etylen, filmik jak babka robi bukiet z róż, chodziło o to jaki robi rodzaj bukiety skrętoległy i skrętoległy-linearny jakieś takie odpowiedzi były, pytanie o wiązankę kameliową, metoda kreszowania była. Tyle pamiętam.
Ogólnie zdałam 36/40, Pytania powtarzają się z zeszłych lat więc warto sobie porobić :)
A co do praktycznego to jutro napiszę, ale z tego co widziałam to w szkole były zakupione gąbki florystyczne zwykłe więc można spodziewać się jakiś kompozycji.
[ Dodano: Sob 12 Cze, 2021 11:04 ]
Co do praktycznego. Miałam bukiet okolicznościowy na zakończenie roku. Ma być zrobiony z 5 róż, 6 frezji, szparag, rumora, trawa niedźwiedzia. Dali nam jeszcze do wybrania aspidistre.
Do tego Celofan, rafia i wstążka. Bukiet 33-36 wysokości i szerokości skala 1:3. Cena 95zł
Celofan miał być kryzą, Wcześniej przed związaniem miał być pomarszczony.
Przed zrobieniem bukietu policzcie sobie zieleń ciętą.
Ogólnie nie wiem jak mi poszło, gdyż wiem że ja ciemna masa, nie wiem co mnie przyćmiło
nie policzyłam sobie ile mam zieleni ciętej i zabrakło mi 2 rumor :)
Więc tylko się modlę aby nie było poprawki :>
ShayenX, świetnie, że zechciałaś się podzielić tym co miałaś na egzaminie! Wielu osobom na pewno bardzo to pomoźe A czy mogłabyś napisać w jakiej formie miałaś zrobić ten bukiet??? Czy był on okrągły???
Trzymam kciuki, zeby Ci zaliczyli egzamin. Koniecznie napisz jak już będziesz wiedzieć!!!
Ja niestety dopiero przed egzaminem zawodowym i bardzo się stresuję. Na szczęście pisemny mam już za sobą.
Bukiet jak bukiet miał być okrągły A wyniki prawdopodobnie w sierpniu więc trochę w niepewności posiedzę Trzymam kciuki aby i wam się udało zdać
Cytat:
ShayenX, świetnie, że zechciałaś się podzielić tym co miałaś na egzaminie! Wielu osobom na pewno bardzo to pomoźe A czy mogłabyś napisać w jakiej formie miałaś zrobić ten bukiet??? Czy był on okrągły???
Trzymam kciuki, zeby Ci zaliczyli egzamin. Koniecznie napisz jak już będziesz wiedzieć!!!
Ja niestety dopiero przed egzaminem zawodowym i bardzo się stresuję. Na szczęście pisemny mam już za sobą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum