Tutaj można umieszczać notatki z lekcji z tego przedmiotu
Gość
Wysłany: Sro 12 Sty, 2011 17:23 Informacja turystyczna i jej funkcje
Temat: Informacja turystyczna i jej funkcje.
Informacja turystyczna - zbiór wiadomości przekazywanych uczestnikom ruchu turystycznego, które służą organizatorom w celu podejmowania decyzji dotyczących różnej organizacji czasu wolnego.
Sieć punktów "i" - to system informacji turystycznej, który w dowolnym czasie i miejscu zapewnia organizatorowi i konsumentowi dostęp do informacji turystycznej.
Internetowe systemy informacji:
a) GDS - systemy o zasięgu globalnym
b) Amadeus - system rezerwacyjny, który umożliwia rezerwację głównie dla lini lotniczych, hoteli, biur podróży.
c) Galileo - system rezerwacyjny umożliwiający współpracę np. rent a car, hotele, biura podróży.
d) Sabre - system umożliwiający agencjom turystycznym sprzedaż na całym świecie.
Krajowe i międzynarodowe targi:
a) krajowe: Glob (Katowice), Targi Lato (Warszawa), Piknik nad Odrą (Szczecin), Gdańskie Targi Turystyczne (Gdańsk)
b) międzynarodowe: ITB (Berlin), FITUR (Londyn), WTM (Madryt)
Niestety na tych kwestiach ja się raczej nie znam i jestem przekonany, że na dzień dzisiejszy bardzo interesuje mnie sprzedaż internetowa i VAT. Na całe szczęście bez problemów przeczytałem o tym w https://pomyslynabiznes.o...sze-informacje/ i teraz już nawet wiem co mam o tym myśleć.
Ciekawa
Imiê: Ciekawa
Typ szko³y: fajny
Profil szko³y: ciekawy
Do³±czy³: dawno
Sk±d: daleko
Wysłany:
Testy teoretyczne CZERWIEC 2014 z rozwi±zaniami s± na stronie - sprawdz swój wynik egzaminu www.testy.egzaminzawodowy.info
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum