W jakich programach będziecie mieli egzamin praktyczny? W jaki sposób przygotowujecie się na ten egzamin? Czy macie jakieś materiały pomocnicze z pakietu INSERT?
Gość
Wysłany: Sro 17 Cze, 2009 13:56
Jeśli chodzi o praktykę to ja już jestem po miałam dzisiaj :p
i jestem zadowolona, nie ma co panikować, na prawdę
Operacje są podstawowe, a praca w dzisiejszym egzaminie była tylko w subjekcie, w rewizorze nie było nic kompletnie do roboty i to chyba zdziwiło wszytskich najbardziej
Wysłany: Sro 17 Cze, 2009 14:46
też jestem po. bardzo łatwe, same podstawy, a to dlatego że to pierwszy rok, ale może przynajmniej w tym roku będzie większa zdawalność. A jakie miałaś zadanie (chodzi mi o nr zadania)?
Gość
Wysłany: Sro 17 Cze, 2009 16:17
ellcia co ty gadasz ze nic nie bylo do roborty w rewizorze a dekretacja i ksiegowanie i zestawienie obrotow i sald i dziennik ksiegowan to co wcielo?? hahahaha
ellcia co ty gadasz ze nic nie bylo do roborty w rewizorze a dekretacja i ksiegowanie i zestawienie obrotow i sald i dziennik ksiegowan to co wcielo?? hahahaha
a jakimialas numer zadania bo ja pisalam dzis i tez nic nie trzeba bylo w rewizorze
Ciekawa
Imiê: Ciekawa
Typ szko³y: fajny
Profil szko³y: ciekawy
Do³±czy³: dawno
Sk±d: daleko
Wysłany:
Testy teoretyczne CZERWIEC 2014 z rozwi±zaniami s± na stronie - sprawdz swój wynik egzaminu www.testy.egzaminzawodowy.info
Wysłany: Sro 17 Cze, 2009 18:11
zad nr 3. dekretacja byla do zrobienia w karcie odpowiedzi a zestawienia obrotow i sald i dziennika ksiegowan nie było do zrobienia. tylko faktura sprzedaży, PZ, WZ i KP
Gość
Wysłany: Sro 17 Cze, 2009 20:19
w zad nr 4 tez nic w rewizorze
Gość
Wysłany: Sro 17 Cze, 2009 20:28
no tak nam nauczyciele mowili ze zestawienie obrotow i sad i dziennik ksiegowan trzeba zrobic mimo tego ze nie jest napisane my nawet musielismy wprowadzic plan kont wiec niewiem jak wy tam mieliscie
Gość
Wysłany: Czw 18 Cze, 2009 11:28
a nie mieliście nic z amortyzacji, ustalania wyniku finansowego, VAT-7, listy płac?
Gość
Wysłany: Czw 18 Cze, 2009 23:57
w zadaniu 4 nie było pracy w rewizorze, kazdy mial inne zadania...
Gość
Wysłany: Pią 19 Cze, 2009 09:21
egzamin był łatwy ale nie zadekretowałam Kp ;/
Gość
Wysłany: Pią 19 Cze, 2009 11:47
kto miał zadanie nr 2??drukowaliście dziennik ksiegowań, zso??każdy dokument drukowaliście pojedynczo czy podwójnie??
Gość
Wysłany: Pią 19 Cze, 2009 13:06
Nom własnie ja miałam zadnie nr 3. Nam tez jak ćwiczyliśmy mówili że zawsze bedzie zestawienie obrotów i sal i dziennik księgowań, ale wyraźnie w 3 punkcie zadanie napisane było że wykonać dokumenty związane ze zdarzeniami gospodarczymi w maju 2009 więc tylko do operacji. Wykonanie dekretacji w karcie egzaminacyjnej. Więc po co robić to w rewizorze jak nie było wymagane. Pewnie zależy to od wersji zadania.
Ale z tego co wiem zestaw 5 był bardzo podobny do 3 były te same dokumenty do wystawnienia te same operacje tylko dane zmienione. Więc troszke nie porówno moim zdaniem, u mnie w szkole tak było, dzień po dniu egzaminy i prawie te same :/ troszhe nie fair
Gość
Wysłany: Pią 19 Cze, 2009 13:18
Egzaminy musiały byc bardzo podobne do siebie bo jak byłoby inaczej to byłyby nie równe szanse
no ok zgodzę się że powinny być podobne, ale np zamiast kp mogli zrobić polecenie przelewu...
Ale w końcu mam nadzieję że poziom zdawalności wzrośnie, bo w poprzednich latach był na prawdę kiepski.
Ciekawa
Imię: Ciekawa
Typ szkoły: fajny
Profil szkoły: ciekawy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum