Szukaj • Grupy • FAQ • Rejestracja • Zaloguj
 Ogłoszenie 


NIEKTÓRE TESTY ZAWODOWE CZERWIEC 2014 Z ODPOWIEDZIAMI DOSTĘPNE SĄ NA STRONIE www.testy.egzaminzawodowy.info




Poprzedni temat :: Następny temat
Odpowiedz do tematu Zapytanie
Autor Wiadomość

Dexous 


Dołączył: 20 Maj 2010
Posty: 4

Wysłany: Wto 19 Cze, 2012 10:57   Zapytanie

Mam takie pytanie odnosnie egzaminu praktycznego. Podczas przerabiania pewnego arkusza ( nie pamietam dokladnie z ktorego roku ) bylo napisane ze system jest wolny od wirusow. W takim razie w przyczynach usterki pisac brak antywirusa , brak wlaczonego trybu monitora , mozliwosc zarazenia wirusami / spywerami itp ? I potem w wykazie dzialan i screenach robic skanowanie systemowe ?

 
     

marq89 


Dołączył: 10 Lis 2010
Posty: 16
Skąd: kupa

Wysłany: Wto 19 Cze, 2012 10:59   

własnie , jak to jest?

 
     

Piotrroger 


Dołączył: 14 Lis 2010
Posty: 12

Wysłany: Wto 19 Cze, 2012 12:58   

To może być podpucha, może wtedy wystąpić taka sytuacja:
Baza wirusów podczas ostatniego skanowania nie była aktualna, dlatego system może być zainfekowaniu wirusem.
 
     

alusia567 


Dołączyła: 09 Cze 2012
Posty: 39
Skąd: xxx

Wysłany: Wto 19 Cze, 2012 14:55   

też mnie to zdziwiło, nie wiem co z tym fantem zrobić... ale chyba bym mimo to pisała, że chcę sprawdzić antywirusem i czy baza jest aktualna....

a ja mam inne pytanie, w zadaniu z stycznia 2012
http://www.egzaminzawodow..._prak2_st12.pdf
pisze - pomóc dyrektorowi w wyborze programu pozostawiając mu instalację... to instalować ten program czy nie?? nie rozumiem jak to ugryźć...
 
     

pawel666 


Dołączył: 21 Maj 2012
Posty: 70

Wysłany: Wto 19 Cze, 2012 15:23   

alusia567 napisał/a:
też mnie to zdziwiło, nie wiem co z tym fantem zrobić... ale chyba bym mimo to pisała, że chcę sprawdzić antywirusem i czy baza jest aktualna....

a ja mam inne pytanie, w zadaniu z stycznia 2012
http://www.egzaminzawodow..._prak2_st12.pdf
pisze - pomóc dyrektorowi w wyborze programu pozostawiając mu instalację... to instalować ten program czy nie?? nie rozumiem jak to ugryźć...


co tu rozumieć,masz wyraźnie napisane ,ze masz doradzić a nie instalować.....
 
     

Ciekawa


Imię: Ciekawa
Typ szkoły: fajny
Profil szkoły: ciekawy
Dołączył: dawno
Posty: 99
Skąd: daleko

Wysłany:    


Testy teoretyczne CZERWIEC 2014 z rozwiązaniami są na stronie - sprawdz swój wynik egzaminu
www.testy.egzaminzawodowy.info

Arkusze praktyczne i przykładowe rozwiązania zadań są na stronie
www.egzaminzawodowy.info

 
 

alusia567 


Dołączyła: 09 Cze 2012
Posty: 39
Skąd: xxx

Wysłany: Wto 19 Cze, 2012 15:29   

doradzić... tzn. co mam napisać? doradziłam dyrektorowi korzystanie z programu Ashampoo? to w takim razie po co mi instalka w załączniku?
 
     

rublik 


Dołączył: 19 Cze 2012
Posty: 2
Skąd: zadupie

Wysłany: Wto 19 Cze, 2012 15:50   

Ja mam zapytanie innego typu. W drugim punkcie w założeniach po przepisaniu całego załącznika dopiero zorientowałem się, że nazwy użytkowników i folderów są bez polskich liter np. tlumacz1, a w pracy napisałem tłumacz1. Czy egzaminator uzna taką formę i przyzna punkty?
 
     

pawel666 


Dołączył: 21 Maj 2012
Posty: 70

Wysłany: Wto 19 Cze, 2012 16:03   

alusia567 napisał/a:
doradzić... tzn. co mam napisać? doradziłam dyrektorowi korzystanie z programu Ashampoo? to w takim razie po co mi instalka w załączniku?


nie wszystko co jest na płycie cd i w załącznikach trzeba wykorzystać....


W wykazie działań piszesz tak Zamierzam doradzić dyrektorowi jakim programem ma odszyfrować dany plik(w nawiasie nazwa programu)

[ Dodano: Wto 19 Cze, 2012 16:05 ]
rublik napisał/a:
Ja mam zapytanie innego typu. W drugim punkcie w założeniach po przepisaniu całego załącznika dopiero zorientowałem się, że nazwy użytkowników i folderów są bez polskich liter np. tlumacz1, a w pracy napisałem tłumacz1. Czy egzaminator uzna taką formę i przyzna punkty?


jak jest służbistą i ma dobry wzrok to może nie uznać.

[ Dodano: Wto 19 Cze, 2012 16:05 ]
rublik napisał/a:
Ja mam zapytanie innego typu. W drugim punkcie w założeniach po przepisaniu całego załącznika dopiero zorientowałem się, że nazwy użytkowników i folderów są bez polskich liter np. tlumacz1, a w pracy napisałem tłumacz1. Czy egzaminator uzna taką formę i przyzna punkty?


tak w ogóle jaki był egzamin trudny ??? ,z jakiego antywirusa korzystaliście ?,napisałbyś coś więcej....
 
     

rublik 


Dołączył: 19 Cze 2012
Posty: 2
Skąd: zadupie

Wysłany: Wto 19 Cze, 2012 16:12   

Właśnie był dziwnie aż za łatwy :D mam nadzieję, ze nie było podpuchy.
Zepsuty zegar (tylko godzina bez minut, do zmiany w regionalnych i jezykowych), skrot do zmiany jezyka wyłączony i do ustawienia w tym samym miejscu, ponadto uprawnienia, usunięcie z grupy Administratorzy, nic co mogloby zagiąć totalnie.
Antywirus to avast + baza wirusow, do tego jeszcze jedynym programem byl Adobe Reader (w jednym folderze bylo zmienione rozszerzenie na pfd i trzeba bylo to poprawic)
 
     

pawel666 


Dołączył: 21 Maj 2012
Posty: 70

Wysłany: Wto 19 Cze, 2012 17:29   

rublik napisał/a:
Właśnie był dziwnie aż za łatwy :D mam nadzieję, ze nie było podpuchy.
Zepsuty zegar (tylko godzina bez minut, do zmiany w regionalnych i jezykowych), skrot do zmiany jezyka wyłączony i do ustawienia w tym samym miejscu, ponadto uprawnienia, usunięcie z grupy Administratorzy, nic co mogloby zagiąć totalnie.
Antywirus to avast + baza wirusow, do tego jeszcze jedynym programem byl Adobe Reader (w jednym folderze bylo zmienione rozszerzenie na pfd i trzeba bylo to poprawic)


a możesz zdradzić jaką wersje avasta mieliście 6 czy 7 ?
 
     

Domaniak 


Dołączył: 02 Kwi 2012
Posty: 6

Wysłany: Wto 19 Cze, 2012 22:25   

Ja jakoś nie zmieniałem rozszerzenia .pfd na .pdf i Adobe Reader odpalił. Całe zaproszenie wyświetliło prawidłowo. Więc nie wiem po co zmieniać trzeba było rozszerzenie.
 
     

Piotrroger 


Dołączył: 14 Lis 2010
Posty: 12

Wysłany: Wto 19 Cze, 2012 23:41   

Dokładnie, ja też nie zmieniałem rozszerzenia - zainstalowałem tylko Adobe i .pfd odpalił bez problemu :) Ustawiłem jeszcze skojarzenie pliku i styka moim zdaniem :)
 
     

pawel666 


Dołączył: 21 Maj 2012
Posty: 70

Wysłany: Sro 20 Cze, 2012 00:59   

Piotrroger napisał/a:
Dokładnie, ja też nie zmieniałem rozszerzenia - zainstalowałem tylko Adobe i .pfd odpalił bez problemu :) Ustawiłem jeszcze skojarzenie pliku i styka moim zdaniem :)


a mam takie pytanie do zdających,czy robiliście screen z trybu awaryjnego ? i ile zajelo wam przeskanowane systemu antywirusem.
 
     

Domaniak 


Dołączył: 02 Kwi 2012
Posty: 6

Wysłany: Sro 20 Cze, 2012 07:05   

A po co screeny z trybu awaryjnego? Ja skanowałem normalnie i nic mi nie wykryło na wczorajszym egzaminie. Tam może z 5 min skanowało max.
 
     

pawel666 


Dołączył: 21 Maj 2012
Posty: 70

Wysłany: Sro 20 Cze, 2012 13:39   

Domaniak napisał/a:
A po co screeny z trybu awaryjnego? Ja skanowałem normalnie i nic mi nie wykryło na wczorajszym egzaminie. Tam może z 5 min skanowało max.


wydawało mi się ze we wzorze było coś o trybie awaryjnym
 
     

Ciekawa 


Imię: Ciekawa
Typ szkoły: fajny
Profil szkoły: ciekawy
Dołączył: dawno
Posty: 99
Skąd: daleko



Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

 Copyright 2008 FORUM EgzaminZawodowy.info
Korzystanie z forum oznacza akceptację Regulaminu i Polityki Prywatności || Egzamin gimnazjalny
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group template created by szpak