Witam wszystkich.
Egzaminy w następnym tygodniu a ja nadal nic... wypadki, szkolenia jeszcze z tego dam radę ale gdy wypadnie ocena ryzyka to leżę. I tak myślę że w tym roku na pratycznym wypadnie ocena ryzyka. Jestem na studium zawodowym gdzie nauczyciele nic ani jednej godziny nam nie poświęcili na egzamin praktyczny. Czy mógłby mi ktoś pomóc jak robić tę ocenę ryzyka metodą PHA i Risk Score . Jak przewidywać że np mając dane zagrożenia ma wyjść tak samo. Nic nie rozumiem z tego a siedzę już 3 dzień nad tym. Z góry dziękuję za jakąkolwiek odpowiedż radę podwiedź.
hej hej ja tez zdaje egzamin juz jutro :D i tez tak patrze na poprzednie egzaminy z zeszlych lat i stawiam na ocene ryzyka zawodowego. oby nie bylo instruktarzu kompletnie nie wiem jak to sie pisze. :D mam stres ogromny. ja uczeszczalam do szkoly policealnej.
Witam, ja mam egzamin praktyczny o 13:00 Technik BHP. Chciałbym się dowiedzieć o której ty masz? Jeśli była by możliwość to byś napisał co miałeś itp. Jeśli ja będę miał wcześniej od Ciebie mogę powiedzieć bez problemowo co było. Czekam na odpowiedz. Pozdrawiam ;)
Witam, ja mam egzamin praktyczny o 13:00 Technik BHP. Chciałbym się dowiedzieć o której ty masz? Jeśli była by możliwość to byś napisał co miałeś itp. Jeśli ja będę miał wcześniej od Ciebie mogę powiedzieć bez problemowo co było. Czekam na odpowiedz. Pozdrawiam ;)
I jak Wam poszedł praktyczny?
Coś trudnego/podchwytliwego zauwazyliście? Dla mnie problemem było wypisanie zagrożeń chemicznych i biologicznych. Co pisaliście?
Ciekawa
Imiê: Ciekawa
Typ szko³y: fajny
Profil szko³y: ciekawy
Do³±czy³: dawno
Sk±d: daleko
Wysłany:
Testy teoretyczne CZERWIEC 2014 z rozwi±zaniami s± na stronie - sprawdz swój wynik egzaminu www.testy.egzaminzawodowy.info
I jak Wam poszedł praktyczny?
Coś trudnego/podchwytliwego zauwazyliście? Dla mnie problemem było wypisanie zagrożeń chemicznych i biologicznych. Co pisaliście?
środki chemiczne oraz bakterie i wirusy mam. na gryzonie nie wpadłem :D coś jeszcze? ciekaw jestem ile będzie wymaganych w kluczu - bo jak po 2 albo 3 chemiczne i biologiczne to mam problem :)
swoją drogą: co jest zagrożeniem, a co źródłem zagrożenia w przypadku takich "środków chemicznych"?
Tych skrótów raczej nie trzeba było rozwijać, ale te następne przy określaniu ryzyka już tak , np. Małe - 1 , bo to praktycznie w każdym kluczu było punktowane :)
Ale ogólnie rzecz biorąc egzamin był bardzo fajny zobaczymy jaki będzie klucz
Nie zgodzę się. Mam oficjalne klucze z sekretariatu CKE za poprzednie kilka lat i klucz mówi jasno: "dla każdego z 5 zagrożeń fizycznych podanych w kolumnie 2 wpisane oszacowane zgodnie z normą ryzyko zawodowe ("małe" i/lub "1", "średnie" i/lub "2", "duże" i/lub "3")" - czyli dopuszcza oznaczenie "małe" albo "1" albo "małe - 1"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum