Grupy • FAQ • Rejestracja • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Odpowiedz do tematu rozwiązanie zadania praktycznego ALMET sp. z o.o.
Autor Wiadomość

konseczek 

Wysłany: Pon 16 Sty, 2017 22:53   rozwiązanie zadania praktycznego ALMET sp. z o.o.

czy ktoś rozwiązywał zadanie praktyczne ALMET sp. z o.o.? chodzi mi konkretnie o to ile wyszedł podatek. wg klucza powinno być 703, ale tak wychodzi tylko jeśli nie weźmie się pod uwagę kosztów wydziałowych przy obliczaniu, z kosztami wydziałowymi wychodzi mi 456, prosze o pomoc

hanka70 

Pomogła: 1 raz

Wysłany: Wto 17 Sty, 2017 09:10   

witam
Koszty wydziałowe nie wchodzą do podatku dochodowego
Są przeksiegowywane na konto Koszty działalności podstawowej i służą dalej do kalkulacji
Pozdrawiam

ekonomistka1235 

Wysłany: Sro 18 Sty, 2017 22:00   

czy ma ktoś zrobione wszystkie rezultaty tego zadania aby mogła je sobie sprawdzić ? lub wie gdzie mogłabym je znaleźć ? proszę o link ;)

oskar7373 

Wysłany: Czw 19 Sty, 2017 08:41   

ekonomistka1235 napisał/a:
czy ma ktoś zrobione wszystkie rezultaty tego zadania aby mogła je sobie sprawdzić ? lub wie gdzie mogłabym je znaleźć ? proszę o link ;)

motylek1103 

Wysłany: Czw 19 Sty, 2017 14:55   

ekonomistka1235 napisał/a:

Ciekawa

Imiê: Ciekawa
Typ szko³y: fajny
Profil szko³y: ciekawy
Do³±czy³: dawno
Sk±d: daleko

Wysłany:    

Testy teoretyczne CZERWIEC 2014 z rozwi±zaniami s± na stronie - sprawdz swój wynik egzaminu
www.testy.egzaminzawodowy.info

Arkusze praktyczne i przyk³adowe rozwi±zania zadañ s± na stronie
www.egzaminzawodowy.info

wiolaiamelka 

Wysłany: Pon 23 Sty, 2017 09:42   Re: rozwiązanie zadania praktycznego ALMET sp. z o.o.

konseczek napisał/a:
czy ktoś rozwiązywał zadanie praktyczne ALMET sp. z o.o.? chodzi mi konkretnie o to ile wyszedł podatek. wg klucza powinno być 703, ale tak wychodzi tylko jeśli nie weźmie się pod uwagę kosztów wydziałowych przy obliczaniu, z kosztami wydziałowymi wychodzi mi 456, prosze o pomoc

robiłam to zadanie,,podatek wychodzi mi dobrze=703 zł....trzeba tam konto 501-koszty działalności podstawowej-dodac jako bilansowe i wtedy nie bierzemy go pod uwage do obliczania podatku.

oskar7373 

Wysłany: Pon 23 Sty, 2017 09:47   Re: rozwiązanie zadania praktycznego ALMET sp. z o.o.

wiolaiamelka napisał/a:
konseczek napisał/a:

robiłam to zadanie,,podatek wychodzi mi dobrze=703 zł....trzeba tam konto 501-koszty działalności podstawowej-dodac jako bilansowe i wtedy nie bierzemy go pod uwage do obliczania podatku.

ale w tym zadaniu żadna operacja nie była księgowana na konto 501

wiolaiamelka 

Wysłany: Pon 23 Sty, 2017 10:16   Re: rozwiązanie zadania praktycznego ALMET sp. z o.o.

oskar7373 napisał/a:
wiolaiamelka napisał/a:
konseczek napisał/a:

ale w tym zadaniu żadna operacja nie była księgowana na konto 501

=========pk1 amortyzację na str. WN 501 i na stronę ma 071,,tak bynajmniej robilismy w szkole na zajęciach i wtedy podatek wyszedł o.k.

konseczek 

Wysłany: Pon 23 Sty, 2017 12:00   

witam dziękuję wszystkim za podpowiedzi, wiolaiamelka amortyzację należało zaksięgować na kosztach wydziałowych, konto 501 występowało w tym zadaniu ale niczego się na nim nie księgowało, w wypowiedziach powyżej jest klucz do tego zadania, pozdrawiam

wiolaiamelka 

Wysłany: Pon 23 Sty, 2017 13:33   

konseczek napisał/a:
witam dziękuję wszystkim za podpowiedzi, wiolaiamelka amortyzację należało zaksięgować na kosztach wydziałowych, konto 501 występowało w tym zadaniu ale niczego się na nim nie księgowało, w wypowiedziach powyżej jest klucz do tego zadania, pozdrawiam

jesli amortyzacja poszła przez wydziałowe koszty-to potem na 501 -przeksięgowanie i wychodzi na to samo,,inaczej ten podatek nie wyjdzie te 703 zł,,no chyba,ze w kluczu rozw. jest błąd i jednak podatek powinien wyjść te 456 zł

konseczek 

Wysłany: Pon 23 Sty, 2017 14:03   

hanka70 napisał/a:
witam
Koszty wydziałowe nie wchodzą do podatku dochodowego
Są przeksiegowywane na konto Koszty działalności podstawowej i służą dalej do kalkulacji
Pozdrawiam

FrankJScott

Wysłany: Czw 15 Gru, 2022 17:32   

In response to the person talking about valley plumbing & heating, air solutions heating and cooling, best heating and cooling systems, heater repair near me, hvac heating, long's heating and air, I highly recommend this awesome cooling services blog or gas furnace maintenance near me, ductwork repair, best heating and cooling systems, heating furnace repair, home air conditioner repair near me, hvac contractors, as well as this new indoor air quality services blog as well as gas fired central heating, air care heating and air conditioning, campbells heating and air, a and a heating and cooling, strittmatter plumbing, chisholm heating and air, on top of this best cooling services forum which is also great. also have a look at this top indoor air quality services site on top of home heating, hvac commercial companies, at your service heating and cooling, gas central heating installation, gas furnace service, gas fired central heating, and don't forget this high rated heating services site on top of boiler technician near me, central heating boiler, new heating system, gas boiler repair near me, heating and cooling, home comfort heating, and don't forget great indoor air quality services site which is also worth a look. i also recommend this recommended indoor air quality services site on top of split unit installation, complete hvac, master heating and cooling, all comfort heating and cooling, geothermal heat pump installation, heating plumbing near me, not to mention this high rated cooling services link as well as emergency boiler repair near me, gas boiler servicing, may heating and air, 24 hour heating and cooling, ac repair company near me, commercial hvac maintenance, as well as top heating services details alongside all smith heating and cooling, gas boiler servicing near me, oil furnace cleaning near me, air heating and cooling, gas furnace service, heating and air service near me, which is also great. finally, have a look at this great indoor air quality services url with cjs heating and cooling, furnace inspection near me, heating and ac repair near me, mobile home heating and cooling, one hour air conditioning & heating, bruening heating and air, for good measure.

Ciekawa 

Imię: Ciekawa
Typ szkoły: fajny
Profil szkoły: ciekawy

Odpowiedz do tematu