Przepraszam, ale nie chciałam Cię zrypać. Po prostu myślę, że jak nie zdałaś to powinnaś mieć w sobie trochę pokory... Z chęcią bym pomogła, ale ja pisałam nowy egzamin na twarz i dopiero zaczynam się uczyć tego co Ty...
Popytaj tych, którzy dobrze zdali egzamin jak pisali, poćwicz w domu opisywanie zabiegów według wymogów OKE. Powodzenia życzę.
Gość
Wysłany: Pon 16 Wrz, 2013 09:17
monikachrzanow, musisz poprostu rązwiązywać jak najwięcej projektów jak tylko możesz. Na stronie egzaminów zawodowych jest sporo egzaminów z zeszłych lat i wiele innych przykładowych. Do niektórych są rozwiązania, przeanalizuj je i spróbuj sama napisać podobnie. To jest jak matura z j.polskiego, musisz napisać jak najwięcej się tylko da, co Ci tylko przyjdzie do głowy, to może akurat jakieś z użytych przez Ciebie słów będzie w kluczu odpowiedzi. To jest porąbany system, ale ktoś to wymyślił i my musimy się nauczyć trafiać w klucz. Ten egzamin zawodowy ma się nijak do pracy w gabinecie kosmetycznym, no ale cóż, system to system. Pozdrawiam i życzę powodzenia
Gość
Wysłany: Pon 16 Wrz, 2013 12:49
dzięki dziewczyny...wiem przerobiłam dosc sporo egzainów plus te zawarte w książce...najgorszy ten klucz ktorego ni wzab nie rozumiem hmmmm mam piec lat moze sie uda:)
Witam Wszystkich,
Nie mogę znaleźć testu praktycznego z czerwca z twarzy, szyji i dekoltu. Ma może ktoś????
Ja zdaje praktyczny na nowych zasadach 29 października
Gość
Wysłany: Pią 25 Paź, 2013 12:56
z tego co wiem to nigdzie nie ma
Ciekawa
Imiê: Ciekawa
Typ szko³y: fajny
Profil szko³y: ciekawy
Do³±czy³: dawno
Sk±d: daleko
Wysłany:
Testy teoretyczne CZERWIEC 2014 z rozwi±zaniami s± na stronie - sprawdz swój wynik egzaminu www.testy.egzaminzawodowy.info
czesc zdjaje w styczniu egzamin, 14-15 grudnia mam probny. macie moze rozwiazanie tego projektu z czerwca 2013? bylabym wdzieczna o wyslanie na [email protected]. nic nas nie przygotowywuja.dopiero testy z nami robia ale ja boja sie bardziej projektu ktorego nam wg nie tlumacza
Gość
Wysłany: Nie 08 Gru, 2013 16:12
Może ktoś pomoże w projekcie?
W dniu 21 października 2011 do gabinetu kosmetycznego zgłosiła się 25-letnia kobieta. Klienta wróciła z długiej podróży zagranicznej, urlop spędziła oglądając Indie. Skarży się na problemy z cerą, skórę ma przesuszoną, zaniedbaną, a na twarzy widoczne są przebarwienia i piegi. Opracuj projekt realizacji prac dot.złuszczania skóry kwasami AHA u 25-letniej kobiety.
Wykaz środków i preparatów kosmetycznych:
1.Preparat do demakijażu oczu
2.Preparat do demakijażu twarzy
3.Mleczko kosmetyczne
4.Tonik łagodzący
5.Tonik do skóry mieszanej
6.Sól fizjologiczna
7.Peeling enzymatyczny
8.Przyg.moduł kwasowy AHA
9.Maska modelująca
10.Ampułka z kwasem AHA 35%
11.Toner neutralizujący
12.Krem do masażu
13.Ampułka z Wit C
14.Serum z wit. C
15.Krem z wit. A
16.Koncentrat głęboko nawilżający
17.Maska odżywcza
18.Maska termo-regulująca
19.Krem końcowy
20.Krem tłusty
21.Prep. do dezynfekcji skóry
22.Prep. do dezynfekcji narzędzi
23.Preparat do dezynfekcji powierzchni
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum