Wysłany: Pon 01 Mar, 2010 22:38 pytania z egzaminu
kilka pytanian z ktorymi sie spotkałam:
1. W pomieszczeniu biurowym temperatura powietrza nie moze byc nizsza niz? odp: 18C
2. Akta oznaczone symbolem B* sa przechowywane?, odp: przez 8 lat
Ogolnie biorac pod uwage ten przedmiot i wiedze ktora zdobylam na tych zajeciach moge powiedziec ze byla dosc obszerna zarowno byly to prace zwiazane z pisaniem prac urzedowych jak rowniez zadania rozwiazywane m.in w progranie Excel jak rowniez Access
Gość
Wysłany: Pią 09 Kwi, 2010 13:30
U mnie technika biurowa rzuciła pozytywne światło na pracę urzędników. Nauczyłam się wypełniać umowy, druczki, formularze. Egzamin na ogół wyglądał tak, że trzeba było wyszukać sobie druk w Internecie, np świadectwa pracy gotowy do wyduku, wypełnić go poprawnie i zapisać wg wymagań pani magister prowadzącej zajęcia. Miło wspominam te zajęcia:)
Gość
Wysłany: Pią 18 Cze, 2010 17:29
my wogole nie ćwiczyliśmy żadnych prac na komputerze czyli insert i te sprawy więc ciekawe jak to napiszemy
Gość
Wysłany: Pią 18 Cze, 2010 20:41
A egzaminy zdajecie na komputerach?
Gość
Wysłany: Pon 21 Lut, 2011 21:52
a wy nie na kompach?
Ciekawa
Imiê: Ciekawa
Typ szko³y: fajny
Profil szko³y: ciekawy
Do³±czy³: dawno
Sk±d: daleko
Wysłany:
Testy teoretyczne CZERWIEC 2014 z rozwi±zaniami s± na stronie - sprawdz swój wynik egzaminu www.testy.egzaminzawodowy.info
czy w rachunkowości ktoś uczy się na innych programach niż insert
Gość
Wysłany: Sro 20 Kwi, 2011 19:03
U mnie tylko Insert.
Na TB robiliśmy tylko dokumenty w Wordzie czy Excelu. Nic specjalnego. Ponownie nauczyłam się formatować teksty i robić tabelki.
I w 1 klasie mieliśmy naukę bezwzrokowego pisania. To tyle. Żadnej teorii o BHP albo czymś podobnym nie miałam. A szkoda, bo może być to przydatne na teoretycznym egzaminie...
Gość
Wysłany: Czw 21 Kwi, 2011 21:27
My na 2 semestrze techniki biurowej przerabiamy testy egzaminacyjne końcowe-praktyczne projekty z ubiegłych lat.
my na exelu czy wordzie nic nie robimy aby nsert i płatnik
Gość
Wysłany: Sob 23 Kwi, 2011 10:54
U mnie Inseert pojawił się dopiero w czwartej klasie, na przedmiocie Pracownia Ekonomiczno - Informatyczna. Słabo, bo tylko trzy godziny w tygodniu i to przez jeden rok. Większość rzeczy muszę robić sama w domu. Może to i lepiej, ale czasem przydałaby się pomoc kogoś doświadczonego. ://
Gdyby ktoś potrzebował płyty z programem insert to wystarczy wejść na strone inserta i tam można zamówić demówke przyślą bez żadnych opłat
Gość
Wysłany: Pon 23 Maj, 2011 18:57
ładnie my nie pracowaliśmy na kompach ciekawe jak to bedzie na teoretycznym
Gość
Wysłany: Pon 23 Maj, 2011 20:24
My w 3 klasie trochę robiliśmy w insercie i w 4 klasie 5 godzin w tygodniu. Zrobiliśmy wszystkie projekty z książki i parę z ubiegłych lat
Gość
Wysłany: Pon 23 Maj, 2011 23:17
Ja miałem INSERTA już w III klasie 3 h i w czwartej klasie 5 h - 3 w ramach specjalizacji( przedmiot księgowość komputerowa) i 2 h przedmiotu pracownia ekonomiczno - informatyczna. Generalnie program oceniam jako funkcjonalny i lepiej się pracuje niż na Symfoni;-)
Gość
Wysłany: Pon 06 Cze, 2011 13:38
z tpb to moge szczere powiedziec ze niczego sie nie na uczylam !
Ciekawa
Imię: Ciekawa
Typ szkoły: fajny
Profil szkoły: ciekawy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum